'Kruvaziyer şirketleri İzmir'e terk etmez'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer şirketlerinin yaşanan terör saldırıları nedeniyle İzmir destinasyonundan vazgeçmediğini ve seferleri sürdürme kararlılığında olduğunu bildirdi.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, Almanya'nın Hamburg kentinde 9-11 Eylül'de düzenlenen "Seatrade Europe Kruvaziyer Fuarı"nda kruvaziyer şirketi yöneticileriyle bir araya geldiklerini belirtti. Sektör temsilcilerinin Türkiye'deki gelişmelere ilişkin bilgi almak istediğini ifade eden Demirtaş, açıklamasında şunları kaydetti: "Herkesin ortak sorusu 'Türkiye'de neler oluyor?' oldu. Ben de elimden geldiğince Türkiye'nin istikrarlı bir ülke olduğunu, ekonomisinin güçlü olduğunu ancak içinde bulunduğumuz günlerde özellikle Suriye ve Irak kaynaklı olarak Güneydoğu Anadolu bölgemizde terör örgütü nedeni ile bölgesel sorunlar yaşandığını söyledim. Bunların kısa sürede çözülmesi için çaba sarf edildiğini, başta İzmir olmak üzere gemilerin geldiği liman ve kentlerimizde bir güvenlik sorunu olmadığını aktardım."

Dünya kruvaziyer turizminde trendin Uzak Doğu, Karayipler, Kuzey Avrupa ve Akdeniz olduğunu aktaran Demirtaş, Doğu Akdeniz'in ise tamamen gözden çıkarıldığını vurguladı.

Tunus, Mısır, İsrail liste dışı

Bazı seferlerin Çin'e ve Küba'ya kaydırıldığına işaret eden Demirtaş, ancak olgunlaşmış bir pazar olmadığı için kruvaziyer şirketlerinin gözünün hala Ege ve Akdeniz'de olduğunu kaydetti. Kruvaziyer şirketi yöneticilerinin Ege ve Akdeniz'in diğer kısımları ve Türkiye konusunda güvenlik endişesi bulunmadığına dikkati çeken Demirtaş, şu bilgeleri verdi: "Ama yolcuların bu yönde endişeleri olabiliyor ve yolcular güvenlik endişeleri yüzünden içinde Türkiye olan bir kruvaziyer destinasyonu için bilet almayabiliyorlar. Yine de hiçbir şirket İzmir'den tamamen vazgeçmiş değil, hepsi İzmir'i yakından takip ediyor ve İzmir seferlerini sürdürme kararlılığında."

Editör: TE Bilişim