'Kruvaziyer İptallerine Panik Yapmadan Çözüm Yolu Bulunmalı'

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, kruvaziyer seferi iptallerini ve bunun ilçenin turizmine etkisini değerlendirdi.

Türkiye’nin en çok yolcu giren kruvaziyer limanlarından olan Aydın'ın Kuşadası ilçesinde son günlerdeki iptallerle ilgili açıklama yapan Akdoğan, telaşlanmadan çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi.

Kruvaziyer turizmiyle ilgili olarak Kuşadası Ege Ports Limanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre aynı firmaya ait üç geminin, toplam 52 seferinin iptal edildiğini belirten KUTO Başkanı Akdoğan, bunun 72 bin yolcu demek olduğunu kaydetti. İptallerin güvenlik endişesinden çok, kruvaziyer firmalarının pazarlama stratejisinden kaynaklandığını söyleyen Akdoğan, özellikle Alman firmalardan iptaller olmadığını, dünyanın gelişmeleri medyadan izlediğini, özellikle kruvaziyer yolcularının gelişmelerden doğrudan etkilendiğini ifade etti. Kuşadası Limanı'na, iptallere rağmen 2016 sezonu için 500 bin turist beklendiğini vurgulayan Serdar Akdoğan, “En büyük gelir kapısı turizmden olan Kuşadası için KUTO olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ülke genelindeki gelişmeler, ne yazık ki dış pazarı etkiliyor ama biz Kuşadası olarak, son yıllarda iç pazarda geçtiğimiz yükselişi sürdürmeli ve bu alanda çalışma yapmalıyız. İç pazara yönelik tanıtım çalışmalarına önem vermeliyiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim