KARAYİPLER’DE ADA ALDI

MSC Cruises Miami’nin yaklaşık 100 km doğusunda yer alan Karayipler’in Bahamalar takım adalarından birini, Bahama hükümeti ile varılan anlaşma sonucu 100 yıllığına kiraladı.

Üzerinde herhangi bir yerleşim bulunmayan adayı, 200 Milyon dolarlık bir yatırımla doğa dostu bir Cruise limanı yapmak için çalışmalara başladı. Karayipler’deki en büyük ada yatırımı “Ocean Cay MSC” ismi verilen Karayip adası 95 dönümlük bir alana sahip.

Adanın yapılandırması sırasında, yerel ekosistemin korunması ilkesi esas alınıyor. Bahama hükümeti ve yerel doğa bilimcilerin de desteği ile adada, en az 80 çeşit endemik bitki, ağaç, yeşillik ve çiçeklere yer verilecek.

Adada ulaşım çok rahat…

Cruise gemisinin kolaylıkla yanaşabileceği Ocean Cay MSC adasına, ziyaretçiler hemen ayak basabilecekler. Adanın bir ucundan diğer kısımlarına ulaşabilmek, bir çeşit teleferik sistemi ile sağlanacak ve bu sistem tüm adayı ulaşım için çepeçevre saracak. Adada ne ararsan var. Cruise yolcularının konforunu sağlamak için Ocean Cay MSC adasında, her tür detay düşünülmüş.

Restaurantlar, Barlar, 2,000 kişilk bir amfi tiyatro, denize girmek ve güneşlenmek için birbirinden güzel 6 plaja sahip olacak, ayrıca SPA merkezi ve masaj kulübeleri de adada bulunacak.

Adanın iç kısımlarında göletler yer alırken, yürüyüş yolları ve bisikletler için özel parkurlar da planlanmış. Yerel halka eğitim ve iş imkanı verilecek Adada yaklaşık 240 kişinin çalışacağı planlanmış. Bahamalar’ın başşehri Nassau’daki yeni yapılacak okulda, yerel halka özel eğitim verilerek, hem adada çalışmaları hem de gemilerde görev alabilmeleri sağlanarak, Bahama adalarına bu yatırımla iş imkanı da sunulmuş olacak.

İlk ziyaret 2017’de Bahamalar

Başbakanı Perry Christie ve MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago arasında 2015 yılının Aralık ayında imzalanan 100 yıllık Leasing anlaşması sonucu, proje start aldı.

Geçtiğimiz Mart ayında, projenin yapımına başlandı ve proje 2017 Kasım ayında tamamlanmış olup, hizmete açılacak. İlk ziyaretçi ev sahibi MSC Cruises’ın yeni gözdelerinden biri olacak MSC SEASIDE gemisi, 2017 Aralık ayında suya indirilip ilk seferine çıktığında, Miami’den yol alıp 100 km doğusundaki “Ocean Cay MSC” adasına, misafirleri ile birlikte ilk ziyaret edecek gemi olacak.

Avrupa, Güney Amerika ve Güney Afrika’nın en büyük cruise firması olan MSC Cruises, sektöre kazandırdığı ve kazandıracağı yenilikler, ilgi çekici-farklı destinasyonlarla, dünya cruise turizmine olan katkısını arttırmaya devam ediyor.
Editör: TE Bilişim