144 gemi dolusu turist gelecek

Geçen yıl İzmir’e 400 binin üzerinde turist getiren lüks yolcu gemilerinin bu yılki programı belli oldu. Kruvaziyer gemileri kente 2010 yılı boyunca 144 sefer yapacak.

Esnafın yüzü gülecek

Son yıllarda İzmir turizimin oksijeni haline gelen kruvaziyer turizmi, 2010 yılında da hız kesmeden devam edecek. Beş yıldızlı lüks gemiler İzmir’e turist yağdırıp, esnafın yüzünü güldürecek, ören yerlerinin gelirleri artacak. Geçen yıl krize rağmen 400 binin üzerinde turist getirip, sektöre milyonlarca Euro katkıda bulunan lüks yolcu gemileri, bu yıl 144 sefer yapacak. Avrupalı turisitlerin, İzmir’in de içinde olduğu Türkiye turlarına yoğun ilgi gösterdiği bildirilirken, gemilerin programı da belli oldu.

Kasıma kadar sefer var

Ocak ayında iki kez ve şubat ayında da bir sefer yaparak sezonu açan Norwegian şirketine ait “Jade” isimli lüks yolcu gemisi, 12 Mart’ta da çok sayıda turist getirecek. Martta MSC şirketine ait “Magnifica” gemisi iki sefer yapacak. Nisan ayından itibarense Costa Magica Fred Olsen Şirketi’ne ait “Bouddicca” gemisi Alsancak Limanı’na yanaşacak. Diğer şirketlerin de turları İzmir’de bazı günler üçe çıkacak. Turlar kasım sonuna kadar devam edecek. İzmir esnafına can suyu olacak.

Editör: TE Bilişim