Bir yandan İEF, bir yandan İzmir Alışveriş Festivali ile hareketlenen İzmir, yarın turistler ile adeta dolup taşacak. İzmir Alsancak Limanı'na 4 büyük kruvaziyer gemisi yanaşacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında ilk defa aynı anda 4 büyük kruvaziyer gemisini ağırlayan İzmir, yarın yine 4 büyük gemiye ev sahipliği yapacak. Costa Mediterranea, Costa Favolosa, Norweigian Jade ve Orient Queen gemilerinin yaklaşık 15 bin yolcu ve personel getirmesi bekleniyor.

Yaklaşık 10 bin yolcu ve 5 bine yakın personeli ile İzmir'e gelecek olan 4 büyük gemi, İzmirli esnafın yüzünü güldürecek. Gemilerden üçü kruvaziyer limanına yanaşacak. Dördüncü gemi ise konteyner gemilerinin olduğu rıhtıma yanaştırılacak. Geminin yolcuları tahliye etmesi için küçük tur otobüsleri kullanılacak. Limanda olağanüstü önlemler alınırken, liman yetkilileri gemilerin yanaşmasında ve yolcu tahliyesinde sorun olmayacağını dile getirdi. Gemi ve turistlerin, İzmir'e 5 milyon dolar bırakmasının beklendiği belirtildi.

İhale, 7 Eylül'de gerçekleştirilecek

Geçtiğimiz Mayıs ayında ihaleye çıkarılan İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nda son teklifler 7 Eylül Cuma günü alınacak. 46 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek liman için İzmir Ticaret Odası, Balçova'da Kaya Thermal'i kuran Ankaralı Kaya Grubu ile Kuşadası, Bodrum ve Antalya limanlarını işleten Global Yatırım Holding ihale şartnamesi aldı. Daha önce ihaleye katılacağını açıklayan Türkerler Holding ise henüz şartname almadı. Yaklaşık bir hafta önce Kaya Grubu yetkililerinin limanı ikinci defa ziyaret ederek inceleme yaptığı öğrenildi. Kulislerde Kaya Grubu'nun ihaleye mutlaka teklif vereceği konuşuluyor. İhale sonrası yapılacak yatırımla şu an 2 büyük, bir küçük geminin yanaşabildiği liman, aynı anda 5 büyük gemiyi ağırlayabilecek.

Editör: TE Bilişim