Pasaport'a marina kurulacak 
 

Yıllardır üzerinde çalışılan projede ilk adım atıldı. Fuar kapsamında denizcilik sergisi açılacak ve Pasaport'a 100 teknenin yanaşması sağlanacak

İzmir turizminin gelişmesi için yıllardır kurulması planlanan, İzmir Ticaret Odası'nın ise yıllar önce Pasaport'ta yapılması için proje hazırladığı marina yatırımında ilk adımı, İZFAŞ attı. 28 Ağustos-6 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası İzmir Fuarı kapsamında denizcilik sektörüne özel sergi alanı oluşturacak olan İZFAŞ, Pasaport'ta da 100 tekne ve yatın demirlemesi için hazırlık yapıyor.

BABA SİPARİŞ

Teknelerin demirlemesi için 100 baba imal ettiren İZFAŞ, bir anlamda Pasaport'ta marina kurulması için ilk yatırımı gerçekleştirmiş olacak. Sergi amaçlı oluşturulan alanda tekne ve yatların demirlemesiyle marina projesi, kısa bir süreliğine de olsa hayata geçecek. Oluşacak görüntünün, bu alanda marina yatırımının ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne sermesi bekleniyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, yıllardır İzmir'de marina kurulması için mücadele ettiklerini belirterek, sergi amaçlı da olsa kurulacak marina ile Körfez'in renkleneceğini söyledi.

TEKNEYLE DOLACAK

28 Ağustos'ta kapılarını 78. kez açacak Uluslararası İzmir Fuarı'nda bu yıl denizcilik sektörüne geniş yer verilecek. Bölgede gelişmeye başlayan tekne ve yat imalatı sektörüne destek olmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Pasaport'ta, tekne ve yatlar da sergilenecek. Sektörün önde gelen kuruluşları ve deniz tutkunlarını İzmir'de buluşturacak etkinliğin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Türkiye ve dünyanın önde gelen yat üreticilerinin ürettikleri konforlu ve modern tekneler de Pasaport'ta fuar süresince farklı bir hava estirecek.
İzmir'de sadece Pasaport'ta değil, İnciraltı ve Bostanlı gibi körfezin farklı noktalarında değişik büyüklerde marinaların kurulması gerektiğini belirten DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, şunları söyledi:
"Pasaport'ta marina kurulması için İzmir Ticaret Odası bir proje hazırladı. Ancak, bu proje ne yazık ki yıllardır hayata geçirilemedi. Deniz kenti İzmir'in tekne, yat sporlarında büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyel değerlendirilmiyor. Temizlenen Körfez'de yat turizminin de gelişmesi için marina şart. İZFAŞ'ın sergi amaçlı kuracağı marina, umarım marina projelerinin hayata geçirilmesini hızlandırır."

KÖRFEZ'DE GÖSTERİ

Fuar süresince yalnızca profesyonel ziyaretçilerin gezebileceği tekne, yat ve deniz teknolojilerinin sergileneceği özel bir hol oluşturulacak. Tekne ve yatların bir kısmı da Pasaport mendireğinde demirleyecek. Ayrıca Körfez'de düzenlenecek deniz sporu gösterilerileri de renkli görüntüler oluşturacak. 5 bin 250 metrekare alan üzerinde motorlu ve yelkenli gezi, sürat tekneleri, deniz motorları, güç ekipmanları, tekne yapım malzemeleri, tekne aksesuvarları, çeşitli donanımlar sergilenecek.

İskele babası imal ettirildi

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, Uluslararası İzmir Fuarı kapsamında Pasaport'ta da sergi amaçlı küçük bir marina kuracaklarına dikkat çekti. 100 tekne ve yatın demirlemesi için iskele babası imal ettirdiklerini açıklayan İşleyen, "Fuar süresince Pasaport'ta süper lüks tekne ve yatların demirleyecek. Yatlar, bölgenin havasını değşitirecek. Pasaport'ta marina kurma projesi, 9 günlüğüne de olsa gerçekleşmiş olacak. Umarız yatırımcılar, bu sergiden yola çıkarak marina işine sahip çıkar. Yetkililer de marinanın ne kadar gerekli olduğunu görür" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim