Liman desteği      
 
 
Avrupa’nın en büyük gemi seyahat şirketi İtalyan Costa Crociere’nin Başkanı Pier Luigi Foschi, “İzmir’in gelecekte önemli kruvaziyer turizmi merkezi olacağını görüyoruz” dedi.


COSTA Crociere şirketinin yeni gemisi Costa Luminosa’nin İzmir Limanına ilk gelişi nedeniyle Costa Crociere Başkanı Pier Luigi Foschi, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti. İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret eden Foschi, İzmir’de devlet  görevlileri ve İzmir Ticaret Odasından büyük destek gördüklerini belirtti. Yeni İzmir Limanı’na paralel olarak yatımlarını devam ettireceklerini  bildiren Foschi, “İzmir’in gelecekte önemli bir kruvaziyer turizmi merkezi olacağını görüyoruz” dedi. 

İtalya ile yoğun ilişkiler

Vali Kıraç ise Foschi ile kruvaziyer turizmin geldiği noktaya ilişkin görüş alış verişinde bulunduklarını, 2008 yılında 320 bin yolcunun kruvaziyer gemilerle İzmir’e geldiğini söyledi. Kruvaziyer turizminin daha ileriye gitmesi için çaba harcadıklarını ifade  eden Vali Kıraç, İzmir’e gemilerle gelecek turist sayısının 400 binlere  ulaşacağını, Adnan Menderes Havalimanı’nın da gelişeceğini bildirdi. Pier Luigi Foschi, Avrupa ve İtalya’nın en büyük gemi seyahat şirketi olduklarını belirterek, “Son yıllarda artan grafiğimizle yolcu sayımızı geçen yıl 1 milyon 200 bine getirdik. Filomuza katacağımız yeni beş gemiyle bu sayının 2010 yılında 1.5 milyon yolcuya ulaşmasını hedefliyoruz. Turizm ihracatçısıyız. Yolcularımızın yüzde 60’ını yabancılar oluşturuyor. 50 limanda işbirliğimiz, 250 varış noktamız, 100 güzergahı yolcularımıza sunuyoruz. Yeni gemiler ekleyeceğiz” dedi.

Yolunu kaybeden geliyor

Costa Crociere Başkanı Pier Luigi Foschi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Costa Luminosa adlı gemide basın toplantısı düzenledi.  İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, beş yıl önce İzmir Limanı’na yolunu kaybeden kruvaziyer gemilerinin geldiğini, İzmir’i Foschi’nin portresini liman girişine astığını, Üçkuyular’daki limanın inşa edilmesiyle heykelini dikeceğini belirterek, “Foschi’yi İzmir’in onursal hemşerisi ilan ediyorum. Liman yapımının ihalesini yıl sonunda yapmış oluruz” dedi.

270 BİN TURİST

İzmir’e gelen ilk kruvaziyer şirketi olduklarını hatırlatan Foschi, “2004’te ilk gemi seyahatini düzenlerken rakiplerimizin de dikkatini bu kente çektik. Ekonomik, turizme katkı yapıyoruz. Biz Türkiye’de sadece İzmir’e gelmiyoruz. İstanbul, Marmaris, Bodrum, Antalya’ya bu yıl gemilerimizle 270 bin turisti taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim