İtalyan yatçılardan Türk yat sektörüne övgü
 
İtalya'dan gelen ve yat imalatçısı şirketlerin temsilcilerinden oluşan 30 kişilik heyet, Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyette bulunan lüks yat ve tekne imal eden şirketleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İtalyan Ticaret Merkezi Temsilcisi Anna Maria Di Gennaro, gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalya'da uzun yıllara dayanan bir denizcilik kültürü bulunduğunu, Türkiye'de de aynı kültürün olduğunu söyledi. İtalya'daki denizcilik sektöründeki bilgilerin yavaş yavaş Türkiye'ye gelmeye başladığını belirten Gennora, “Yat sektöründeki bu kültür önce Tuzla'ya geldi. Şimdi de Antalya'ya geliyor. Yatçılık konusunda Tuzla ile Antalya oldukça başarılı. Türkiye, iyi bir pazar. Antalya'da üretilen yatların kalitesi çok iyi” dedi.

Türkiye'de ve özellikle de Antalya'da üretim maliyetlerinin daha ucuz olması nedeniyle Türk yat sektörünün daha rekabetçi olduğunu ifade eden Gennora, şunları kaydetti:

“Türk yat sektörünü, dört yıl önce İstanbul'da Boat Show Fuarı'na geldiğimizden daha farklı, daha ileride gördük. Türk firmalarla işbirliğimiz sürekli gelişiyor. Türkiye'deki yatçılık beklediğimizden daha da ileri gitmiş. Tek eksik dizayn... O konuyu da biz çözebiliriz. Türk firmaları ile dizayn ve teknoloji üzerine işbirliği yapabiliriz. İtalyan firmaları işçiliğin ucuz olmasından dolayı Türkiye'ye ilgi gösteriyor.”

İtalyan yat üreticisi şirketlerin Tuzla'dan çok Antalya ile ilgilendiğine dikkati çeken Gennora, İtalyan firmalarının Antalya Serbest Bölgesi'ndeki firmalarla işbirliği yapmak istediğini bildirdi. Gennora, şöyle devam etti:

“Merkezimize bağlı şirketlerin isteğiyle Antalya'ya geldik ve yat firmalarını ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. İşbirliğinin devamı için bugün temel attık. Türkiye ve İtalya, yatçılık konusunda işbirliğine başladı. İtalyan şirketleri teknolojik gelişmeyi buraya getirmek istiyor. Türkiye'de rekabet var. Aynı zamanda kaliteli ucuz işçilik de var. Türkiye yatçılıkta 2, 3 yıl içerisinde İtalya'yı yakalar. Türk yatçılar çok başarılı. Gelişmeye açık. Akdeniz havzasında Türk yat sektörü bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye, Arap dünyası ve Uzakdoğu'ya bir köprü oluşturuyor.”

Editör: TE Bilişim