Celestyal Cruises, Eklektik Ege Turu'na İstanbul'dan çıkacak

Bu yıl sonuna kadar İstanbul'a 5 kez gelecek olan Celestyal Cruises, Eklektik Ege Turu'na (Eclectic Aegean) İstanbul'dan çıkacak...

İlk tur 22 Ekim’de. Geminin İstanbul’dan sonraki durağı Çanakkale olacak. Sırasıyla Volos, Girit, Santorini, Mikonos ve Atina gezilecek. Galataport’un bitmesi ve yeni havalimanıyla birlikte İstanbul gökyüzüyle denizin buluşma noktası olacak, 2020’de seferler artacak.

Celestyal Crystal gemisi, yolcularını İstanbul’dan alacak.

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz, 2020 itibarıyla İstanbul’a seferlerin artacağını belirterek  şunları söyledi:

"Galataport’un bitmesi ve yeni havaalanıyla birlikte İstanbul gökyüzüyle denizin buluşma noktası olacak. İstanbul limanını dünya cruise sektörü dört gözle bekliyor. Kruvaziyer sektörü ülkemiz için önemli bir sektör. Bu sektörün büyümesi için öncelikle altyapının gelişmesi lazım.

Gemilerin Türkiye’ye gelmesi lazım. Altyapı gelişecek ki gemiler de gelecek. İstanbul uzak destinasyonun kesişme noktası. Bu yüzden de kruvaziyer için çok önemli bir destinasyon.  İstanbul’un yeniden kruvaziyer rotasına alınmasını sadece biz değil dünyanın bütün cruise firmaları dört gözle bekliyor.

İstanbul yeni havalimanı ile birlikte Galataport’un da faaliyete geçmesiyle çok önemli bir hub yani merkez haline geliyor. Özellikle uzak destinasyonlardan gelen yolcular için tercih sebebi olacak." 

Prontotour Cruise Departman Müdürü Bahadır Şaf’ da , “Bildiğiniz üzere 2016 yılından 2019 Haziran ayına kadar gemiler İstanbul’a uğramıyordu ancak bu yıl Ramazan Bayramı’nda gelen ilk kruvaziyer ile İstanbul gemi firmalarının rotalarına yeniden eklenmiş oldu. Bununla birlikte liman projesi de tüm hızıyla ilerlemekte. Düzenli olarak 2019 Ekim ayından itibaren Vizesiz Yunan Adaları programı yapılmaya başlanacak ve 2020-21 sezonu ile birlikte İstanbul neredeyse tüm gemi firmalarının rotalarına eklenmiş olacak. Biz de herkesin sabırsızlıkla beklediği İstanbul çıkışlı Yunan Adaları programlarının satişlarını başlattık” dedi.

Editör: TE Bilişim