İskenderun’da ‘kruvaziyer gemi seferleri’ incelemesi yapıldı

Madenli Balıkçı Barınağı ve İskenderun Balıkçı Barınağı’nın Yat Limanı’na dönüştürülmesi projesi kapsamında yurtdışından gelen bir heyet, İskenderun’da bir dizi incelemelerde bulunarak konuyla ilgili yetkililerden bilgiler aldılar.

Hatay’ın turizmine önemli katkı sağlaması beklenen ve 2021 yılında başlanması planlanan kruvaziyer gemisi seferleriyle ilgili yurtdışından gelen bir heyet İskenderun’da bir dizi incelemelerde bulundu.

Yabancı heyeti İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve Ermar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Kaplan karşıladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nde yapılan görüşmenin ardından heyet, yat limanına dönüştürülmesi planlanan Madenli Balıkçı Barınağı ve İskenderun Balıkçı Barınağı’nda incelemelerde bulundu.

Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç, barınaklar ile ilgili heyete teknik bilgiler verdi.

Yabancı heyetin verdiği bilgilere göre, 10 gün arayla Antalya çıkışlı yapılması planlanan kruvaziyer gemisi seferleri Alanya ve Mersin’e günü birlik uğradıktan sonra İskenderun’a uğrayacak.

İskenderun’a yanaşan kruvaziyer gemisi yolcuları bölgenin turistik yerlerini gezdikten sonra Beyrut’a oradan da İsrail’e geçecek.

Aynı kruvaziyer gemisi yolcularını İsrail’de indirdikten sonra İsrail’den yeni yolcular alarak Beyrut, İskenderun, Mersin, Alanya hattını izleyerek Antalya’ya tekrar dönüş yapacak.

Armar Denizcilik ile ortaklaşa yürütülecek seferlerin sorunsuz devam edebilmesi için yabancı heyet ile bölgede incelemelerde bulunduklarını belirten Armar Denizcilik Operasyon Müdürü Jilber Topuz, 2021 yılında başlanması planlanan kruvaziyer gemisi seferlerinde aylık 500’e yakın yolcunun taşınmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

imeak_dto_iskenderun_4-002.jpgimeak_dto_iskenderun_3-002.jpgimeak_dto_iskenderun_3-003.jpgimeak_dto_iskenderun_1-002.jpg

Editör: TE Bilişim