İMEAK DTO İzmir ve Antalya , Türkiyeyi çok etkili şekilde tanıtıma hazırlanıyor

Ülkemiz turizm sektöründe birkaç yıldır yaşanan gerileme 2017 yılından itibaren yerini yükselişe bırakırken, Türk denizcilik sektörü de tanıtım atağına kalktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 20-28 Ocak 2018 tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen dünyanın en fazla ziyaretçi alan deniz turizm fuarı olan Boot Düsseldorf’ta Türkiye standının koordinasyon görevini, İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya ve İzmir Şubesi’ne verdi.

Türk deniz turizminin ve su sporları sektörünün temsilcileri, her yıl 90 ülkeden bin 800 katılımcının yer aldığı ve 250 bin civarında ziyaretçiyi ağırlayan Fuar’a bu sene çok daha güçlü şekilde katılacak. İMEAK DTO İzmir Şubesi, 18 farklı temalı holden oluşan fuarda su sporları holünde Türkiye standını koordine ettiği gibi ayrıca marinaların ve dalış turizminin olduğu hollerde de stant açacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu da Fuara tam kadro katılarak, dünya ve Avrupa turizm sektörünün temsilcileri ve acentelerle karşılıklı görüşmeler gerçekleştirecek. Fuarda dalış turizminden kitesörfe, rüzgar sörfünden marinalara kadar Türkiye’nin deniz turizmi ve su sporlarındaki zenginliği ziyaretçilere anlatılacak.

2018 Türkiye yılı olacak

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türk turizminin 2017 yılında turizmde yeniden yükselişe geçtiğini belirterek, “Tarihi ve doğası ile cennet olan ülkemiz 30-35 milyon turist ile yetinemez. Daha fazla turist ve turizm geliri hedeflemek zorundayız. Turizmde yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktık. 2018 dünya turizminde Türkiye yılı olacak. Bundan sonra tanıtım zamanı. Ülkemizin güvenli olduğunu, dünyanın her yerinden konuklarımızın gönül rahatlığıyla tatil yapabilecekleri güzelliklere sahip bulunduğunu her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Almanya’daki fuarda ülkemiz turizminin yükseliş ivmesine biz de katkı koyacağız” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Frankfurt Kültür Ataşeliği’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Öztürk, Boot Düsseldorf’ta 3 ayrı stant açarak 3 ayrı koldan Türkiye’yi tanıtacaklarını söyledi. Öztürk, “Bu yıl dünyaca ünlü windsörf sporcusu Jimmy Diaz, milli windsörf sporcumuz Çağla Kubat Diaz ve milli kitesörf sporcusu Bilge Öztürk DTO İzmir Şubebi’nin misafirleri olarak, standımızda sörfe gönül verenlerin dikkatini ülkemize ve bölgemize çekecekler. Düsseldorf Fuarı’nda yapacağımız ülke tanıtımı ve alacağımız olumlu sonuçlar ile yeni sezona güçlü bir başlangıç yapacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim