Güneşin izinde “MSC SEASIDE”

MSC Cruises’ın Karayipler’in Bahamalar takım adalarından birini 100 yıllığına kiralayarak “Ocean Cay MSC” isimli Cruise limanı olması adına bir ada yatırımı olduğu duyurulmuştu. İşte bu adaya ilk ayak basacak gemi MSC SEASIDE, 160,000 Gross Tonluk yeni nesil bir gemi… “The ship that follows the sun” sloganı ile “Güneşin İzinde” MSC Seaside Aralık 2017’de ilk seferini, Karayipler’de yapacak ve MSC Cruises’ın kendi adasına da ilk turistleri getirecek. Her zevke uygun konaklama seçenekleri, eğlenceli, yepyeni ve en önemlisi Cruise seyahatinde fark yaratan denizle bütünleşme garantili bir seyahat vaat ediyor.

3 Futbol sahası uzunluğunda
Toplam 323 metre uzunluğunda olan MSC Seaside, 3 futbol sahası uzunluğunda olmasının yanı sıra, 41 metre en ve 72 metre yüksekliğinde olacak. Toplam 2.017 adet kabinde, yaklaşık 5.179 yolcuya hizmet verecek MSC’nin yeni nesil Cruise gemisi, 1,413 personel ile hizmet verecek. Gemide bol miktarda açık alanlara yer verilmiş, yaklaşık 43.500 metrekare.

Çevre uyumunda yeni standartlar 
*** Havayı ve denizi kirletecek, kimyasal madde çıktısını kendi içinde yok etme özelliğine sahip.
*** Kağıtların doğrama makineleri ile işlem görüp, diğer çöplerle birlikte sıkıştırılıp, katı atık haline getirilmesi böylece doğaya daha çabuk kazandırılacak bir çözüm üretilmiş.
*** Doğaya zararlı kimyasal gazları arıtma sistemi.
*** Geminin pervanesi ve suya deyen kısımlarında yosun tutmaz bir malzeme kullanılarak, hem sürtünme azaltılıyor hem de yakıt tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.
*** Gemi içinde Led lambaların kullanılıyor olması sonucu da enerji tasarrufu, dolayısı ile yakıttan da tasarruf yapılmış olacak. 
*** Gelişmiş ısıtma sistemi ile daha öncesinde kullanılıp tüketilmiş bitkisel maddelerden faydalanılıp yolculara fayda verilmesi amaçlanmış. Daha temiz bir su kazanımı sağlanacak, çamaşır yıkanması, havuz suları ve banyoda kullanılıp, doğaya da fayda sağlanması amaçlanıyor. 

Konaklamalar her zevke uygun
MSC Seaside’da, her talebe uygun bir konaklama çözümü mutlaka bulunuyor. İç kabin, Okyanus manzaralı dış kabin, Balkonlu Kabin, Süper Aile, Süper Alie Plus ve Suite’lerden oluşan alternatifler yolculara sunuluyor. Standart odalar 12, 14 ve 16 metrekarelerde iken, 3 Balkonu olan, 3 Yatak odalı 10 kişiye kadar konaklanabilen Super Family Plus odalara kadar pek çok alternatifi bulunmakta. Suitler ise 21 metrekareden başlayıp, balkon dahil 90 metrekareye kadar çıkıyor. Odalarda ücretsiz Wi-fi bağlantısı, her oda tipinde bulunan standart özelliklerden biri.

Ayrıcalıklı servis MSC YACHT CLUB ile
Gemi seyahatinde ayrıcalıklı bir seyahat olarak farklı bir katta konaklamak, Butler adı verilen, gün boyu özel hizmetli ile servis alınabilmektedir. MSC Yacht Club çatısında alınacak bu serviste de, konaklanılan alanlara, yemek yenen veya havuza girilen alanlara özel oda kartları ile giriş sağlanacak. Böylelikle daha sakin, daha butik bir seyahat etmek isteyenlere uygun bir ortam yaratılması hedeflenmiş. 

Konforsa herkes için en iyi konfor
Aileler için özel bölümler, lüks suitlerde özel jakuzi ve bahçe imkanı, MSC Yacht Club özelinde de, solarium, lounge alanı, özel havuz ve özel yeme-içme alanlarına da yer veriliyor. Geminin genelinde toplam 20 değişik bar alternatifi bulunuyor. Birinde canlı müzik popüler müzik, diğerinde Jazz-Blues, bir diğerinde Hip Hop, Rock ve disco gibi pek çok zevke hitap eden müzikler planlanmış. 5 ana restaurantın yanı sıra, 4 adet de temalı restauranta yer verilmiş. Et, balık, Japon Teppanyaki ve son yılların popüler kültürü olan Füzyon restaurantı da yer almakta. 

Eğlenceyse eğlencenin kralı
Yepyeni bir eğlence anlayışı, dünyanın seçkin şov ekiplerinden oluşan gruplar ve Cirque du Soleil şovları da yeni nesil MSC Seaside gemisi için düşünülmüş. Devasa bir bowling salonu da gemi içi eğlence anlamında değerli bir detay olarak karşınıza çıkacak. 5D olarak adlandırılan, gerçeklikten ayırt edilmesi güç 5 boyutlu sinema salonu da etkileyici bir atmosfer yaratacak.

Beach Condo konsepti fark yaratacak
Gemi seyahatlerinde en çok konuşulan-tartışılan konu sudan çok yüksekte bulunmaktır. Oysa yeni nesil MSC Seaside özel konsept olan Beach Condo konsepti sayesinde, neredeyse bir nehir gemisi gibi denizle seyahatin bütünleşmesini sağlarken, mis gibi iyot kokusunun ciğerlerinizi temizlemesini, duygu ve keyif yüklü bir gemi seyahati yapmanızı garantiliyor.

Denizle bütünleşme garantili
Panoramik manzaralı asansörler, havuzlar ve yeme-içme alanlarına da ciddi yatırımlar yapılmış MSC Seaside’da… Gemi her ne kadar devasa boyutlarda olsa da, amaç seyahat boyunca, denizin her an göz önünde olup, o keyfin çıkarılmasına olanak tanınması… Interaktifliği muadilleri içinde en yüksek Aquapark’ı da bünyesinde barındıran, MSC Seaside gemisinde, her yaş için eğlence garanti. Macera parkurları, genişletilmiş devasa çocuk oyun alanları-havuzları ve eğlence merkezi, deniz üzerinde yürüyormuş hissi veren, tabanı camla kaplı yürüme alanları.

Avrupa, Güney Amerika ve Güney Afrika’nın en büyük cruise firması olan MSC Cruises, sektöre kazandırdığı ve kazandıracağı yenilikler, ilgi çekici-farklı destinasyonlarla, 2017’den itibaren suya inecek yeni nesil gemileriyle, dünya cruise turizmine olan katkısını arttırmaya devam ediyor.
Editör: TE Bilişim