Yunan Adaları’na cruise gemisiyle 3 gece 4 gün sürecek seyahatin 199 ile 640 Euro arasında değiştiğini belirten Buyan, vizesiz seferlerin 24 Haziran - 30 Ekim tarihine kadar süreceğini bildirdi. Buyan, ApexTour’un Yunan Adaları’na vizesiz seyahatine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Apextour’u 1993 yılında aile şirketi olarak kurduklarını, Rus operatörlerle birlikte İstanbul - Moskova arasında charter seferleri yaparak işe başladıklarını, 1999’da Ege Denizi, Doğu ve Batı Akdeniz, Kuzey denizleri ve dünyanın çeşitli nehirlerine gemi turları düzenlediklerini, beş yıl önce de Yunan Adaları’na özel seferler düzenlemeye başladıklarını açıkladı.

4 ayda 26 vizesiz sefer yapılacak
Türkiye’de tam anlamıyla cruise gemisi olmadığını, bu nedenle yabancı gemi şirketlerinden gemi kiralamak durumunda olduklarını vurgulayan Buyan "Bu nedenle bu yıl ülkemizde bir ilk olarak 4 aylık süre için Yunanistan’dan Ocean Majesty gemisini kiraladık. İlk tur 24 Haziran’da İzmir’den demir alacak. 30 Ekim 2010 tarihine kadar 3, 4, 5, 6 ve 7 günlük tamamen Türk misafirlerine özel, 26 kez vizesiz gezi programları yapıyoruz. Bu gezi programında adalarda kalış süresini uzun tuttuk" dedi. Bu turların tüm gemi şirketlerinin de dikkatini çekeceğini ve cruise pazarındaki Türk müşteri potansiyelinin de görüleceğini, bu çerçevede diğer gemi şirketlerinin Türk limanlarını uğranılan ara liman olmaktan çıkarıp, ana liman olarak düşüneceklerini söyleyen Buyan, "Bu vesileyle bu gemilerle gelecek yabancı turistlerin havayolu, otel, transfer ve alışveriş ihtiyaçları ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağlayacak. Bununla beraber, Türk gezginleri için de yeni gemi seyahatleri imkanı doğacak.  Çünkü artık bizler de uçak, otel transfer gibi fiyatları yükseltecek etkenleri ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

8-10 milyon euro ciro bekleniyor
Apex Tour Cruise Holidays Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ ise dokuz katlı, 134 metre boyundaki Portekiz bayraklı geminin, 623 yolcu ve 280 personel kapasiteli olduğunu söyledi. Ocean Majesty adlı geminin Yunan Salillerinde, Santorini, Mikonos, Rodos, Midilli, Selanik, Atina ve Girit’e uğradığını belirten Üstündağ, aynı geminin Dalmaçya Sahillerinde Dubrovnik, Kotor, Korint, Corfu, Split’e, Doğu Akdeniz’de ise İskenderiye, Beyrut, Larnaka, Laskiye ve Rodos’a uğradığını açıkladı. Gemi Türk yolcularına yönelik olarak özellikle resepsiyon, restoran ve barlarda Türklerin, diğer bölümlerdi ise Yunan, Ukrayna Romanya, Bulgaristan, Hindistan, Brezilya ve Uzakdoğu ülkelerinden personelin çalıştığını söyledi. Üstündağ, gemide bir yüzme havuzu, bir jakuzi, iki restaurant, beş bar, kütüphane, internet cafe, sinema salonu, disko, güzellik salonu,  sağlık ünitesi, üç büyük dinlenme odası, free shop, market, masaj, sauna, fitnes merkezinin bulunduğu bilgisini verdi.

Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Apextour Genel Müdürü Mehmet Buyan, Yunan Adaları’na vizesiz düzenlenecek ilk seferin 24 Haziran’da başlayacağını, 24 Haziran - 30 Ekim tarihleri arasında ise Türkiye’den 13 bin yolcuyu gemide ağırlamak istediklerini ve dört aylık sezon süresince 8-10 milyon Euro ciro hedeflediklerini açıkladı. Buyan, Türkiye’de yılda 30 bin kişinin cruise gemisi ile seyahat ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim