Gemiden inenlere H1N1 imza formu

Antalya'nın Alanya Limanı'na İsrail'den gelen gemideki yolculara, H1N1 virüsü taşımadıklarına ve aksi durumda sorumluluğun kendilerine ait olduğuna ilşikin form imzalatıldı.

Alanya'da Mirage-1 isimli yolcu gemisiyle 479 turist geldi. İsrail'in Ashdod Limanı'ndan 479 yolcu ve 250 mürettebatıyla yola çıkan Bahama bayraklı Mirage-1 Alanya Limanı'na demir attı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler, gemi limana demir atma hazırlığındayken liman çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Liman görevlileri, giriş çıkış yapan araçları kontrolden geçirirken, Alanya polisi ise turistleri şehir içine taşıyacak tur otobüslerini inceledi. Bazı turistler safari araçları ve tur otobüsleriyle Alanya'nın tarihi ve turistik mekanlarını görmek için geziye çıkarken, diğerleri alışveriş yapmak için şehir merkezine gitti.

Bu arada, gemide bulunan yolculara, gemiden inmelerine izin vermeden önce, H1N1 virüsü taşımadıklarına ilişkin form doldurtturularak imzalatıldı.

Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, gemi iskeleye yanaştığında kaptan ve yolcularla konuşularak kendilerine birer form dağıtıldığını söyledi. Bu formda, söz konusu virüsü taşıdığından kuşkulanan kişi varsa, gemiden inmemesi gerektiği belirtildiğini anlatan Kaptanoğlu, kendisinden şüphesi olmayanların, sorumluluk alarak ve formu imzalayarak gemiden inebileceğinin yer aldığını, yolcuların da formu imzalayarak sorumluluğu kabul ettiğini, aynı şekilde gemi kaptanının da yolcularla ilgili tüm sorumluluğu üstlenerek forma imza attığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim