Erken rezervasyonla denizlere yelken açın

Yaz tatiline daha çok var diyor ama tatil planları yapmadan da duramıyorsanız erken rezervasyon ile tatilinizi garanti altına almanın tam sırası. Deniz, kum, güneş, tarih, birbirinden lezzetli yemekler ve tatilin verdiği özgürlük ile yazı şimdiden planlamak hem ekonomik, hem de keyifli olur.

Bu yaz için önerimiz, denenmemişi denemek ve yeni bir şey keşfetmek istiyorsanız rotanızı gemi turları ile dünyanın en güzel limanlarına çevirin.

Yunan Adaları başta olmak üzere Akdeniz ve Ege rotasını kapsayan gemi turları her sene olduğu gibi bu sene de yazın favori lokasyonları arasında yer alacak.

Erken rezervasyonda satın alacağınız keyifli bir gemi turu ile bu yaz, sizin için unutulmaz geçebilir. İşte kruvaziyer gemisi ile Akdeniz’de görülebilecek en özel rotalar…

Civitavecchia Limanı ve Roma’da tarihe yolculuk

Civitavecchia, Roma’ya en yakın liman ve Akdeniz’in en büyük cruise limanlarından birisi. Pek çok cruise rotası burada başlıyor ya da sonlanıyor. Limandan Roma’ya günübirlik bir tur yaparak Kolezyum, İspanyol Merdivenleri, Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi), Roma Forumu ya da Vatikan Müzeleri gibi yerleri gezmek mümkün.

Ayrıca Civitavecchia’dan ayrılmak istemezseniz, burası da tarihi Ficoncella termal havuzları ve banyoları, tarihi şehir merkezi, katedralleri, pazar yeri ve restoranları ile ziyaretçilere pek çok seçenek sunan güzel bir liman kenti.

Görülmesi gereken bir Dünya mirası Venedik

Masallara, filmlere ve romanlara konu olan Venedik, büyülü atmosferi ile mutlaka görülmesi gereken destinasyonların başında geliyor. Mimarisi ve kültürüyle çok önemli bir dünya mirası olan bu şehri görmek unutulmaz bir deneyim olabilir. Akdeniz’in en popüler cruise limanı Venedik, kanalları ve gondollarıyla sizi bekliyor. Rialto Köprüsü ve San Marco Meydanı, Dükler Sarayı, kentin yakınındaki Murano, Burano ve Torcello adaları görülmesi gereken noktalar arasında bulunuyor. Görülecek tarihi yerler ile birlikte gondol turu yapabilir, Venedik masklarından satın alabilir, uygun tarihte giderseniz Venedik Karnavalı’na da katılabilirsiniz.

Dalmaçya sahillerinin incisi Dubrovnik

Dubrovnik Adriyatik’teki en popüler turist destinasyonlarından biri olarak göze çarpar. Dubrovnik’in kırmızı kiremitli çatılarıyla, etkileyici tarihi mimarisi ve 12. yüzyıldan kalma surları onu dünyada en iyi korunmuş ve en güzel orta çağ şehirlerinden birisi yapar. Pazar yerleri ve küçük mağazalar, barok kiliseler, müzeler, saraylar ve manastırlar şehri süslüyor.

Tarihi kent merkezini keşfettikten sonra, buraya kadar gelmişken Game of Thrones dizisinin bazı sahnelerinin çekildiği noktaları görebilir, Srd Dağı’na çıkan teleferiğe binerek nefes kesici manzaralara tanık olabilir ve elbette birbirinden güzel plajlarda yorgunluk atabilirsiniz.

Hırvatistan’ın ikinci büyük şehri Split

Tarihi M.Ö. 6. yüzyıla kadar dayanan Split, Antik Yunan ve Roma’dan 20. yüzyılın Doğu Bloku’na uzanan bir mimari yolculuk sunuyor. Diocletianus Sarayı, tarihi pazar yeri, şehir merkezindeki çok sayıda Roma ve Venedik mimarisine sahip tarihi bina, yakınlardaki Hvar ve Pakleni adaları görülecek yerler arasında bulunuyor. Ayrıca Hırvatistan’da turizmin kalbi sayılabilecek bölgede çok sayıda birbirinden güzel plaj da yer alıyor.

Son yılların en popüler destinasyonlarından biri Kotor

Bağımsızlığını yakın bir zamanda kazanmış genç bir ülke olan Karadağ’ın doğal güzelliği, Venedik mimarisi ve zengin tarihiyle en turistik yeri Kotor, aynı zamanda Adriyatik’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan pek çok duraktan birisi.

Tarihi şehir merkezi, cıvıl cıvıl kafeleri, konserler ve etkinliklerle dolu kültürel yaşantısı, restoranları, küçük mağazaları ile şehir görenleri büyülüyor. Aziz Tryphon Katedrali, Ordu Meydanı (Piazza of the Arms), San Giovanni Kalesi, St. Nicholas Kilisesi ve Denizcilik Müzesi görülecek yerler arasında bulunuyor.

Antik çağdan bugüne kalan başkent Atina ve Yunan adaları

Atina’yı denize bağlayan Pire limanı Akdeniz’deki en yoğun cruise limanları arasında yer alıyor. M.Ö. 4.-5. yüzyıllarda dünyanın merkezi konumunda olan Atina; Akropolis, Partenon, Agora, Ulusal Arkeoloji Müzesi, Plaka semti, Monastiraki Meydanı, Eksarhia, Gazi, Kifisia gibi pek çok gezilecek yeriyle günümüzde halâ yoğun ziyaretçi çeken önemli bir destinasyon.

Yunan mutfağı, geleneksel müzikle iç içe geçen canlı gece hayatı ve çevredeki çok sayıda tatil beldesi de Atina’yı cazip kılıyor. Gemi turlarının vazgeçilmezi ise elbette Yunan adaları oluyor. Rodos, Girit, Santorini, Mikonos gibi enfes güzellikteki Yunan adaları ile yaz hiç bitmesin isteyeceksiniz.

Bu kez dümeni Batı Akdeniz’e kırıyoruz: Sardunya

İtalya’nın Sardunya adası Akdeniz’in en güzel plajlarından bazılarına sahip. Adanın en büyük şehri Cagliari bölgenin en işlek cruise limanlarından birisi… Tarih, doğa, zengin bir mutfak ve masmavi sularıyla mükemmel kumsallar içeren bu adayı tanımaya başlamak için en iyi yer Cagliari. Tunç çağından kalma anıt mezarlar Tomba Dei Giganti, Antik Roma kalıntılarının bulunduğu Nora, Grotta del Bue Marino mağaraları, Supramonte ve Gorropu kanyonları, Cagliari Katedrali, Pön takılarıyla arkeoloji müzesi Museo Archeologico Nazionale adada görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Şimdiden yaz rotaları heyecanına kapıldıysanız ve maviliklere yelken açmak istiyorum diyorsanız, Cruise Planet’in erken rezervasyon gemi turlarına göz atabilir, uygun fiyatlarla yeni limanlara demir atıp, sıra dışı bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim