'Ah o gemide ben de olsaydım' diyen Türkler gemi turuna gidiyor
 
İstanbul ve Bodrum hareketli seferlerin çoğalması gemi turlarına olan talebi katladı. VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, 'Geçen yıla göre talep 2.5 kat arttı. Kalabalık havalimanları, artan güvenlik önlemleri bıktırınca birden fazla ülkeyi ekonomik olarak seyahatin adresi gemi oldu' açıklamasını yaptı 

1980'li yıllara damgasını vuran 'Aşk Gemisi' dizisi nostaljisini yaşamak isteyen Türkler, cruise turlarına koştu. Son iki yıldır Türkiye'de gemi turlarının yükselen bir trend olduğunu belirten VIP Turizm CEO'su Ceylan Pirinçcioğlu, 'Gemi turlarında dikkat çekici bir artış var. VIP Turizm bünyesinde düzenlenen gemi turlarında da geçen yıla göre neredeyse 2.5 katlık bir artış söz konusu. Daha önce bu alana yoğunluk vermiyorduk. Şimdi biz de buna yönelik paketler geliştiriyoruz. Özelikle kış için Kızıldeniz-Ürdün hattında ekonomik fiyatlı bir gemi turu organize ediyoruz' dedi.

Pasaport kuyruğu yok!

Ceylan Pirinçcioğlu, gemi turları trendinin yükselme nedenlerinden biri olarak, İstanbul ve Bodrum hareketli sefer sayısının artırılmasını gösterdi. Pirinççioğlu, şöyle devam etti:

 'Özellikle havalimanlarındaki aşırı beklemeler ve yoğun güvenlik önlemleri hem yoruyor hem de bunaltıyor. Kimse saatlerce pasaport kuyruğunda beklemek istemiyor. Gözünüzü bir açıyorsunuz, farklı bir ülkedesiniz. Üstelik her seferinde bavul aç-kapa yapmıyorsunuz. Bir gemi seyahatiyle birden fazla ülke görebiliyorsunuz. Hem pratik hem de kimi zaman çoklu destinasyonlara göre ekonomik fiyatlar oluyor. Üstelik gemilerde çok sayıda aktivite var. Casino'dan fitness'a, gece kulübünden düzenlenen eğlencelere kadar tam bir yaşam merkezi. Bu da gemi turlarına olan cazibeyi artırıyor.'

Gemi turlarını öncelikli olarak 40-45 yaş üstü grubun tercih ettiğini belirten Ceylan Pirinçcioğlu, 'Bazı gemilerde yaş oranı 55'in üzerine çıkıyor' dedi. Aynı zamanda gençlere yönelik de turları olan gemilerin bulunduğunu anlatan Pirinçcioğlu, söz konusu gemilerde yaş ortalamasının ise  25-45 olduğunu sözlerine ekledi.

Türkler peynir ve zeytin arıyor

VIP Turizm, 1968 yılında cumhuriyet tarihinin ilk turizmcilerinden, sektörün duayenlerinden İnci ve Fethi Pirinçcioğlu tarafından kuruldu. VIP Turizm bugün, bayrağı 1984 yılında teslim alan Pirinçcioğlu çiftinin çocukları Ceylan Pirinçcioğlu (CEO) ve Yasemin Pirinçcioğlu (Genel Müdür) tarafından yönetiliyor. Ceylan Pirinçcioğlu'na bunca yılın deneyimiyle Türk gezginlerin yurtdışında en çok neyi aradıklarını soruyoruz.

İşte Türk turistin, yurtdışında olmazsa olmazları...

l Türkler ağız tatlarına uygun lezzetler bulmak istiyor. 'Ne yiyeceğiz?' sorusu Türkler için hayati önem teşkil ediyor! l Türkler, özellikle kahvaltıda alışık olduğu peynir ve zeytini mutlaka arıyor.

l Otellerin merkezi yerde olmasını tercih ediyor. Daha uygun fiyatlı uzak oteller yerine, fiyatı yüksek olan ve her yere yürüyerek gidebileceği şehir içi otelleri tercih ediyor.

l Mutlaka elektronik ürün satan mağazalar ziyaret ediliyor.

l Bir şehre veya ülkeye gidilmişken, birden fazla yer görülmek isteniyor.

Editör: TE Bilişim