Eğlence gemisine kooperatif boykotu

ALANYA Yatçılar Kooperatifi Başkanı Şükrü Sipahioğlu, Akdeniz Bölgesi'nin en büyük yolcu kapasitesine sahip olan eğlence gemisini ilçeye sokmayacaklarını belirtti.

Alanya Limanı, Akdeniz Bölgesi'nin en büyük yolcu kapasitesine sahip gemisini ilçeye sokmamak için kenetlendi. Orkan Denizcilik tarafından 2008 Ocak ayında Manavgat’ta Ortaklar Tersanesi'nde yapımına başlanılan 45 metre boyunda 12 metre genişliğinde 2 katlı gemi, Manavgat Irmağı'na indirildi. 2.5 milyon dolara mal olan ve iç donanımı yapılan geminin Mart ayında eksikliklerinin tamamlanması bekleniyor. 2 bin metrekare alana sahip 1000 kişi kapasiteli günübirlik yolcu gemisi, Alanya’da hizmet verecek. Gündüzleri günübirlik turlar düzenlenecek gemi, akşamları da eğlence hizmeti verecek.

Bu durumdan tedirgin olan tekneciler, Alanya Yatçılar Kooperatifi Başkanı Şükrü Sipahioğlu’ndan yardım istedi. Şükrü Sipahioğlu, "Ben ölmeden o gemi buraya giremez. Burada 63 tekneci arkadaşım ekmek kazanıyor. Çoğumuz batmak üzereyiz. O gemi gelirse Alanya Liman’ındaki teknecilerin sonu olur" dedi.

Sipahioğlu, Orkan Denizcilik’e ait geminin Alanya Limanı'na girişinin kanunen de mümkün olmadığını ifade etti. Sipahipğlu, "2006 yılında kooperatif kurulurken Orkan Denizcilik yönetim kurulundaydı ve her üye teknesini bir defaya mahsus yüzde 30 arttırabilir kararı alınmıştı. Alanya Limanı'nda Orkan Denizcilik’e ait 3 tekne var, bunların toplam kapasitesi 400. Yüzde 30 büyütseler kapasite 533 olur, yani 600 kişi kapasiteli geminin Alanya Limanı’na girmesi söz konusu değil" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim