DÜNYANIN EN GÜZEL PLAJI: PATARA

Antalya'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Patara Plajı, İngiliz Sunday Times Gazetesi tarafından bir kez daha "Dünyanın en güzel plajları arasında" gösterildi.

Kaş ve Fethiye ilçeleri arasındaki kalan, şimdiki adı Gelemiş Köyü olan antik Patara Kenti'nin plajı, nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta caretta adı verilen deniz kaplumbağalarının da en önemli yumurtlama alanlarından birisi olarak Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından hazırlanan projeyle korunuyor. Nakitbahis

Bozulmamış yapısıyla doğaseverlerin ilgisini çeken Patara, bütün dünya çocuklarının "Noel Baba" adıyla tanıdığı Aziz Nikolaus'un doğum yeri. Antik dönemden kalan eserlerle de ilgi odağı olan Patara'nın 22 kilometrelik, en dar bölümü 280, en geniş bölümü 1500 metre olan plajı, Türkiye'nin en uzun kumsalı olarak da niteleniyor.

"Bir tek çakıl taşının bile bulunmadığı" Patara, "Özel çevre koruma bölgesi" ilan edildikten sonra, plajın bazı bölümlerine girişler, caretta carettaların üreme alanı olduğu için, engelleniyor. Akşam saatlerinde plaja giriş tamamen yasaklanıyor ve bölgede ışık yakılmasına izin verilmiyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim