Dubai yeni gemi gezisi sezonu için hazır

Yeni seyir sezonu, 6 binin üzerinde yolcu taşıyan TUI Cruises’in "Mein Schiff 5"in gelmesiyle 19 Ekim’de başladı. Şimdi sezon boyunca, Costa Cruises'in "Costa Diadema", MSC Cruises'in "MSC Bellissima", Royal Caribbean'ın "Jewel of the Seas", Croisieurope'un "La Belle Des Oceans" ve TUI Cruises'in "Mein Schiff 6" dahil olmak üzere önde gelen uluslararası yolcu gemilerinin gönderdiği beş yeni çağrısı izleyecek. Yolcu gemileri, bir kerede yedi mega yolcu gemisi alabilen dünya standartlarında tesislere ev sahipliği yapan Dubai'nin ödüllü Mina Rashid Gemi Gezisi Terminali'ne ev sahipliği yapacak.

DP World BAE Bölgesi CEO ve Genel Müdürü Mohammed Al Muallem, "DP World BAE Bölgesi, Limanlar, Gümrükler ve Serbest Bölge Şirketi tarafından kilit devlet kurumları ile işbirliği içinde geliştirilen Dubai İpek Yolu stratejisinde belirlenen hedefler doğrultusunda Dubai'nin gemi gezisi endüstrisini maksimum potansiyeline ulaştırmaya kararlıdır." dedi.

Mina Rashid CEO-P & O Marinalar ve İcra Direktörü Mohammed Abdul Aziz Al Mannai, "Mina Rashid'in bölgenin önde gelen yolcu limanı olma durumu, sadece yıllık olarak yelken açan turist sayısına değil, daha da önemlisi, artan tercih edilen yolcu gemisi sayısını tercih ettikleri liman haline getirmektedir. Amiral gemisi Hamdan Bin Mohammed Gemi Gezisi Terminali liderliğindeki lüks terminallerimizde tesislerimizde ve müşteri hizmetlerinde yaptığımız sürekli iyileştirmeler nedeniyle buradalar." dedi.

Dubai Turizm Kıdemli Başkan Yardımcısı Hamad Bin Mejren, "Geçen sezon, ödüllü Mina Rashid gemi gezisi terminalinde demirlemeyi seçen ziyaretçi yaya ve uluslararası yolcu gemilerinde dikkat çekici bir büyüme yaşadık. Dubai'yi bir "ziyaret edilmesi gereken yer" olarak kabul etme çabalarımızda önemli bir adım olan TUI Cruises'in Me Mein Schiff 5'in gelmesiyle başarılı bir sezon daha bekliyoruz." dedi.

2019-2020 kruvaziyer sezonu, Dubai'nin Turizm ve Ticaret Pazarlama Departmanı, DP Dünya BAE Bölgesi, Mina Rashid'in işletmecisi, Emirates Hava Yolları, Dubai İkamet ve Yabancılar Genel Müdürlüğü ve Dubai Gümrük İdaresi dahil önde gelen endüstri ortaklarından oluşan Dubai Gemi Gezisi Komitesi tarafından bölgedeki kruvaziyer turizmini teşvik etme çabalarının da arttığını görecektir.

Editör: TE Bilişim