Dologh: Yüzen sarayların konaklaması sağlanmalı

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi meclis toplantısında konuşan Şube Başkanı Geza Dologh, Alsancak Limanı’na yanaşan yolcu gemilerinin, sabah gelip akşam döndüğünü belirterek, “Bu durumun değiştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Gemilerin konaklamasıyla hem İzmir’in tanıtımı artar hem de ekonomisi daha fazla kazanır. Kenti turiste daha çok tanıtmış oluruz” dedi.

Bunun için turistlere Türk gecesi düzenlenebileceğini kaydeden Dologh, “Türk mutfağını ve güzel bir İzmir akşamında onlara Kordon’u tanıtabiliriz” dedi.

İzmir’in halen ülkemizin toplam turizminden yüzde 3.7 düzeyinde pay alabildiğine dikkat çeken Dologh, İzmir’in tarihi ile inanç merkezi olma, termal ve sağlık turizminin birleştirilmesi halinde kentin kruvaziyer turizminde Akdeniz’in vazgeçilmez ana limanlarından biri olacağını kaydetti.

Toplantıya katılan Denizciik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz ise deniz turizmine ve kruvaziyer taşımacılığına İzmir’in daha fazla katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Poyraz, 11 kule ve gemi trafik merkezinin inşa edileceğini de sözlerine ekledi.

Denizcilik devi Danimarka İzmir’le işbirliği arayışında

Dünyanın önde gelen gemicilik ülkelerinden Danimarka’nın  Türkiye Büyükelçiliği, Swissotel Grand Efes’te “Denizcilikte Yeni Trendler: Danimarka-İzmir Arası İşbirliği Fırsatları” konulu toplantı düzenledi. Büyükelçisi Ole Egberg Mikkelsen de katıldı. Mikkelsen, Türkiye’nin gemicilik konusunda hızla gelişen bir ülke olduğunu belirterek, İzmir’in de iş imkanları konusunda zengin bir potansiyel barındırdığını söyledi. Mikkelsen, gemiyle yapılan dünya ticaretinin yüzde 10’unun ülkesindeki firmalar tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, “Danimarka’nın Türkiye’ye sunacağı çok fırsat var” dedi. Toplantıda; Maersk Denizcilik, Viking Life Saving A.Ş, Falck Türkiye, Niras A.Ş ve Hempel A.Ş temsilcileri de birer sunum yaptı.

Turizm sorunları için toplandılar

Çeşme’de turizm sezonu öncesinde değerlendirme toplantısı yapıldı. Kaymakam Cafer Sarılı, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da katıldı. Adnan Menderes Havalimanına İstanbul’dan 49 liraya gelen bir kişinin Çeşme’ye çoğu zaman taksi tutarak gelmek zorunda kaldığı, havaalanı ulaşım işletmesini alan HAVAŞ’ın, Çeşme Seyahat dahil hiçbir kuruluşun çok daha uygun fiyata hizmet vermesine izin vermediği dile getirildi.

Editör: TE Bilişim