Sophia Loren'in isim anneliği yaptığı MSC Fantasia seferde

MSC Cruises filosunun en yeni ve en büyük gemisi olan MSC Fantasia, Napoli'de yapılan görkemli bir törenle ilk seferine başladı. Filonun 10'uncu gemisi olan MSC Fantasia, aynı zamanda Avrupalı bir firma tarafından inşa edilen en büyük gemi özelliğini taşıyor.

18 Aralık 2008 tarihinde yapılan denize indiriliş töreni, tüm MSC Cruises gemilerinin isim annesi olan Sophia Loren'in de katılımıyla Napoli'de gerçekleşti. Fransa'nın Saint Nazaire şehrindeki Aker Yards'ta üretilen MSC Fantasia, Avrupa'da üretilen en büyük gemi olma özelliğine sahip. Bu yönüyle kruvaziyer turizminde yepyeni bir konsept oluşturmayı hedefleyen MSC Fantasia, müşterilerine mükemmeli sunmak için tasarlandı.

Büyüleyici gemi, İtalya, İspanya, Portekiz ve Kanarya Adaları Turu'na 5 Ocak 2009 itibariyle başlayarak ve kış boyunca aynı programda seyredecek. 18 Şubat 2009 tarihine kadar düzenlenecek olan 11 gece-12 günlük sefer; Cenova'dan başlayarak Barselona, Cebelitarık, Funchal, Kanarya Adaları'nı içeriyor ve Cenova'da son buluyor.
 
Pizza Kulesi'nden daha uzun

Avrupalı firma tarafından üretilen en büyük kruvaziyer gemisi olma özelliğiyle bir ilke imza atan MSC Fantasia, 60 metrelik yüksekliğiyle 24 katlı bir bina boyutunda. Pizza Kulesi'nden 5 metre daha uzun olan gemi, 133.500 ton ağırlığına karşın 23 deniz mili (41 km) hıza ulaşıyor ve 333 metre uzunluğu, 38 metre genişliğiyle 3.959 yolcu kapasitesine sahip. Kabin sayısı da artan MSC Fantasia'da, büyüklüğü 18 ila 65 metrekare arasında değişen 1.637 kabinin yüzde 80'i balkonlu. Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan suit odaların sayısı ise 109. Yaşam alanı 27 bin metrekare olan gemide bin 700 kişilik tiyatro salonu ve dört boyutlu sinema salonu bulunuyor. Bunların yanı sıra çocuk alanındaki iki güverteye uzanan dev "su kaydırağı", Disneyland'dekileri aratmayacak yapısıyla göz kamaştırıyor.
 
Doğa dostu MSC Fantasia

MSC Cruises'ın gün geçtikçe gelişen çevrenin korunmasına yönelik atılımlarının en büyük kanıtı olan MSC Fantasia, geniş çaplı teknik yenilikleriyle, bu hedefin gerçekleştiğini gösteriyor. MSC Fantasia'da bu kapsamda bulunan sistemlerden en önemlisi GSA-Gelişmiş Su Arıtma Tekniği adıyla uygulanıyor. Kirli ve atık suları neredeyse içme suyu düzeyinde arıtan bu sistem, Bureau Veritas tarafından verilen "Temiz Gemi 2GSA" sertifikasına sahip. Ayrıca gemi omurga boyasında özel polimer uygulaması bulunan MSC Fantasia'daki bu özellik, geminin suda kalan kısımlarında oluşan deniz vejetasyonunu sıfıra indirerek çevresel zararı minimuma düşürüyor. Geminin gövdesine ve diğer kısımlarına uygulanan boyanın kimyasal yapısındaki özellik de gemi omurgasının suyla olan sürtünmesini azaltarak, geminin performansını artırıyor ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Editör: TE Bilişim