Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, girişimlerinin örnek teşkil ettiğini belirterek "İlçemizin sahip olduğu bu zenginlikleri en güzel şekilde değerlendirmenin mutluluğu içindeyiz" dedi.
 
Didim'de geçtiğimiz yıl SG 118 botunun dalış turizmine canlılık sağlamak ve balıklara yapay resif alanı oluşturmak için batırılmasına öncülük eden Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, gelinen noktanın çabalarına değdiğini belirtti.
 
"İlçemizin su altı sporlarına olan verimliliği bu şekilde daha canlanmış oldu. Turizm Derneği olarak uzun süre çaba gösterdik, yıllarca bekledik ama beklediğimize değdi. Didim doğal güzelliklerini su altı zenginliği ile de birleştirerek bölgemizin yükselen yıldızı olmaya devam edecek" dedi.
 
Batık oluşturulması için izlediklerin yolu talep eden sahil beldeleri ile paylaştıklarını belirten Atabay "Didim'in alternatif spor dallarından dalış turizminde önde olması hepimiz için gurur kaynağı. Batığımız bir yıl içinde ziyaretçi akınına uğradı" dedi.
 
Su altı resif alanlarını çoğalmak düşüncesinde olduklarını aktaran Atabay "İlçemizde ki dalış turizmini daha da canlandırmak için fikirlerimiz var. Bunlardan birisi de yapay resif alanı oluşturmak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
 
İlçedeki Dalış Okullarından birinin sahibi olan Mehmet Nebol ise geçen yıl batırılan SG 118 botunun su altında ki konumunun çok iyi olduğunu belirterek "Batığımız için fazla bir tanıtım yapılmasına gerek kalmadı. Bir kere gelen sosyal ağlarda yapılan paylaşımlarla yurt içinde ve yurt dışında ki insanlar üzerinde popülaritesi oluştu. Dalışlarda ki canlılıkta arttı, geçen yılla bu yıl arasında artış %70'in üzerinde. Dalış için gelen turistler önce batığı ardından sunduğumuz seçenekleri görmek istiyor" dedi. Su altında bir yılını doldurmak üzere olan SG 118 botu Panayır adasının 200 metre açığında ziyaretçilerini bekliyor.
Editör: TE Bilişim