Başbakan açılışını yapacak

Doğuş Grubunun 70 milyon dolarlık marinasını Başbakan açacak.

Doğuş Grubu’nun Aydın’ın Didim İlçesi’ne yaptırdığı, 70 milyon dolara mal olan 650 yat kapasiteli Didim D Marina’nın açılışını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı duyuruldu.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 7 yıl önce hizmete giren Turgutreis D Marin Marina yönetiminde görev değişimi oldu. Turgutreis D Marin Marina Genel Müdürü Ali Erkan Bezirgan, Doğu Marinalar Grubu Genel Koordinatörlüğü’ne getilirken, yerine yardımcısı Zafer Kutluğ’un atandığı bildirildi. Doğuş Grubu’na bağlı D-Marin İşletmeleri’nin ikinci büyük yatırımı olan Aydın’ın Didim İlçesi’ndeki 70 milyon dolara mal olan 650 yat kapasiteli marinanın da 19 Ağustos’ta açılışının gerçekleştirileceği bildirildi. D- Marin Didim Marina’nın açılışını Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yapacağı duyuruldu.

YAT KABULÜNE BAŞLANDI

Didim Marina’nın açılışıyla birlikte bağlama kapasitesi bazında D-Marin işletmelerinin Türkiye’deki pazar payının yüzde 12’ye ulaşacağını ve yaklaşık 650 kişilik istihdam yaratacağını belirten Ali Erkan Bezirgan şunları söyledi: “Türk ve yabancı tekne sahiplerini ağırlamak için son hazırlıklarımızı tamamladık, yat kabulüne başladık. D-Marin Didim Marina hem lokasyonu hem de teknik altyapı özellikleriyle sadece Türk karasularında yüzen tekneler için değil, aynı zamanda tüm Akdeniz havzasındaki tekne sahipleri için de önemli bir adres olacak. Didim Marina’dan 15- 25 mil ötedeki popüler Yunan adaları Leros, Patnos, Samos ve Kalimnos’a da shuttle servis olacak. Akdeniz çanağında bulunan ve yat turizmi açısından öncü kabul edilen ülkeler, yeni marina yatırımlarıyla gündeme gelmeye başladılar.”


‘MARİNA YATIRIMLARI DEVAM EDECEK’

Doğu Marinalar Grubu Genel Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, yat turistinin diğerlerine oranla daha fazla harcama yaptığını kayderek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yatçılıkta son trend, nispeten az ziyaret edilen yerlerin öne çıkması. Bu da Türkiye’nin şansını artırıyor. Ayrıca Türkiye’deki marina kiraları Avrupa’dan yüzde 30- 35 daha düşük. Bu da bizim için önemli bir avantaj teşkil ediyor. Önümüzde proje aşamasında bulunduğumuz D-Marin Dalaman Marina var. Ekim ayında inşaat yasağının bitişinin ardından ilk kazmayı vuracağız. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımın gerçekleşeceği Dalaman Marinamız ile ilave 1300 yat kapasitesine daha ulaşacağız. Bugün 2.5 milyar dolarla Türkiye turizm gelirinin yüzde 11.36’sına sahip olan yatçılık sektörünün daha da gelişmesi için Doğuş Grubu olarak yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim