Dev kruvaziyer "Queen Victoria" Marmaris'te

MUĞLA (AA) - Dev kruvaziyer gemisi "Queen Victoria" Marmaris'e geldi. 

İstanbul ziyaretinin ardından rotasını Güney Ege'ye çeviren Bermuda bayraklı kruvaziyer, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne girdi.

Turistlerin meraklı bakışları altında römorkörler yardımıyla Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırılan gemide, bin 75'i Alman olmak üzere yaklaşık 2 bin turist ve 976 personelin bulunduğu belirtildi.

Güzel havayı fırsat bilerek yat limanı ile Kordon ve Atatürk caddelerinde yürüyüş yapan turistler, deniz kıyısındaki restoran ve kafeteryaları doldurdu.

Marmaris Kalesi ve Müzesi'ni ziyaret eden turistler, ilçenin tarihi hakkında bilgi sahibi oldu. Bazı turistler ise Marmaris Kapalı Çarşı'nda alışveriş yaptı. Çarşıya hareketlilik kazandıran yolcular, esnafın da yüzünü güldürdü. 

Liman yetkilileri, 294 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğindeki 90 bin grostonluk "Quenn Victoria"nın, bu yıl Marmaris'e ikinci seferini gerçekleştirdiğini anımsattı.

Geminin, dünyada kruvaziyer turizmini başlatan firmaya ait olduğuna işaret eden yetkililer, 175'inci kuruluş yılını kutlayan bu tür köklü firmalara ait gemilerin Türk limanlarına gelmesinin ülke prestiji açısından da önemli olduğunu kaydetti. 

  "Queen Victoria", gece saatlerinde Marmaris'ten ayrılarak Yunanistan'daki adalara doğru yol alacak.

Editör: TE Bilişim