Londra yat fuarı başladı
 
İngiltere’nin en büyük yatçılık ve yat turizmi fuarı kabul edilen “London Boat Show”, Excel Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı.


Yat turizmine yönelik fuarda Türkiye'nin de bir standı bulunuyor. Fuarda sergilenen lüks yatlar, ziyaretçilerin gözlerini kamaştırıyor.

Excel fuar alanında bugün açılan fuarda, Türkiye'deki 10 büyük marinanın temsilcileri ile bazı charter, gulet ve tekne yapım şirketleri de tanıtım yapıyor.

Bu yı 56’ıncısı düzenlenen Londra Yat Fuarı, 17 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak. mega yatlar,yatlar,gezi tekneleri, sürat tekneleri, botlar, jet skiler ve her türlü deniz malzemesi yatçılara ve yelkencilere tanıtıldığı fuarı gezen yat turizmi meraklıları, bu alanda son dönemdeki gelişmeleri yakından görme imkanı buluyor.

“DENİZ TURİZMİ EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENMEDİ”

Fuardaki Türk standının yetkililerinden Gemi Akdeniz Deniz Ticaret Odaları Bodrum Şube Müdürü Oya Kaptanoğlu, “ Bakanlığımızın Deniz Ticaret Odası’nın koodinasyonuna bıraktığı fuarlardan biri olan Londra Yat Fuarı’nı organize etmek üzere üyelerimizle birlikte katıldım.Bu yıl 10 katılımcı firmamız var.Bunlar arasında deniz turizmi sektöründen marinacılarımız,su sporcularımız ve mavi yolculuk yapan firmalarımız var” dedi.

Deniz turizminin ekonomik krizden etkilenmediğini vurgulayan Kaptanoğlu,“Bakanlığımızın 2009 yılı turizm girdileri için açıkladı rakam 16 milyon dolar. Bu rakamların yüzde 25’i deniz turizmi sektöründen sağlanmış bulunmakta. Bu oldukça sevindirici. Dünya genelinde bir ekonomik krizin hüküm sürdüğü ve özellikle turizmin inişe geçtiği bir dönemde, görüyoruz ki bizim pek fazla kaybımız olmamış.Bu yılda Türkiye’nin deniz turizmini canlı tutumak için buradayız.Bu şekilde söz konusu rakamları daha da yukarıya çekebiliriz”diye ifade etti.
 

Editör: TE Bilişim