DALYAN VE KÖYCEĞİZ GÖLÜNDE KORUMA TEDBİRLERİ

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Valilikte düzenlenen Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, öncelikli hedeflerinin Muğla'ya gelen turistleri memnun etmek olduğunu belirterek, ''25 kişilik tekneye hiç kimse 35 kişi bindirerek turistleri üst üste istifleyemez'' dedi.

Köyceğiz Gölü'nün ve Dalyan kanallarının koruma kullanma dengesi içinde korunması, yönetimin tabana yayılması ve daha demokratik bir katılım sağlanmasını istediklerini anlatan Altıparmak, bu amaçla 8 olan İdare Kurulu üye sayısının 13'e çıkarılması için ilgili bakanlıkların onayına sunulmak üzere gerekli kararlar alındığını bildirdi.

Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalı'nın sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yöre turizmi için olduğu kadar Türkiye turizmi açısından da önemli olduğuna dikkati çeken Altıparmak, ''Turizm potansiyelinin koruma kullanma dengesi içinde korunmasında bu gibi yerlerin yönetimi hayati önem arz ediyor'' diye konuştu.

GEZİ TEKNELERİNİN SAYISI

Vali Altıparmak, Köyceğiz Gölü'nde ve Dalyan kanallarında faaliyet gösteren gezi teknelerinin sayısıyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:

''Bizim öncelikli hedefimiz bölgemize gelen turistlerin memnuniyetini sağlamak. Daha önceki toplantıda, plaka sınırlamasının devam etmesi, alkollü halde tekne kullanımına izin verilmemesi, teknelerle aşırı sürat yapılmasının önlenmesi, kapasite üstü yolcu alımının önüne geçilmesi, seyyar gece donanımı olmayanların engellenmesi ve teknelerde bulundurulacak araç ve gereçlerin tam olması, teknelerin rengi ve çalışanların kıyafetleri ile ilgili alınan kararların uygulamasına devam edilecek. 25 kişilik bir tekneye hiç kimse 35 kişi bindirip turistleri üst üste istifleyemez''

Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıya, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinin kaymakamları, Özel Çevre Koruma Kurumu İl Müdürü, Denizcilik Müsteşarlığı Göcek Liman Başkanlığı Temsilcisi, Köyceğiz ve Dalyan Belediye Başkanları ve Dalyan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı katıldı.

Bu arada, Köyceğiz Gölü'nde ve Dalyan kanallarında ticari, balıkçı ve özel olmak üzere toplam 491 teknenin bulunduğu belirtildi.

Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarını yılda 300 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.



 

Editör: TE Bilişim