COVID-19 ve dolayısı ile büyük ölçekli kruvaziyer operasyonlarındaki bir dizi kısıtlamanın ardından, gelecek Karayipler kruvaziyer sezonu biraz uzak görünüyor olabilir. Ancak, belirli kruvazörler Amerika'nın iç denizlerindeki seferlerle gelecek ayın başlarında sefere başlayabilirler.

Küçük kruvaziyer gemilerinde yaşanan koronavirüs salgınlarına rağmen (Nil Nehri kruvaziyer teknesinde "süper dağıtıcı" olayı ve MS Asara'daki keşif gezisi gemisinde yüzde 60 enfeksiyon oranı) cruise gemisi Greg Mortimer gerekli önlemler eşliğinde, önümüzdeki ay yeniden sefer başlatmayı planlıyor.

Amerikan Queen Steamboat şirketi, büyük yolcu gemisi operasyonlarındaki CDC (Hastalık Kontrol Merkezi) yasağının  kalkmasının ardından, 21 Haziran'dan itibaren seferlere devam etmeyi planlıyor. Bloomberg'e göre, bu yasak 250 yolcunun kapasitesinin altındaki gemileri kapsamıyor ve Americab Queeni bu sınırın altındaki gemilerle çalışmayı planlıyor.

Bir Amerikan yolcusu veya mürettebatı, yolculuk sırasında Mississippi veya Ohio Nehirleri boyunca hastalanırsa, liman devleti kısıtlamaları veya geri dönüş zorlukları olmadan COVID-19 bakım kapasitesine sahip bir hastaneye ulaşabilirler.

Önümüzdeki ay da yeniden başlayacak olan ABD bayraklı Amerikan Cruise Lines, Amerikan kruvazörleri daha yakın seçeneklere yöneldikçe yurt içi rezervasyonlarda artış olacağını bildirdi. Firma, 2021 sezonu için önceden yapılan rezervasyonların geçen yılın aynı zamanına göre yüzde 25'ten fazla olduğunu söylüyor. Müşteriye yelkenden 24 saat öncesine kadar iptal edilen geziler için yüzde 100 geri ödeme vadeden cömert bir iptal politikası sürdürüyor. Endüstrinin geri kalanından farklı olarak, filosunun boyutunu artırmak için hala aktif bir inşa programı geliştirdiğini söylüyor.

Nehir gezintisine yönelik başvurunun bir kısmı, COVID-19 döneminde uluslararası seyahatin zorluklarından kaçınmak ve eve yakın kalmanın göreceli kolaylığından kaynaklanıyor olabilir. “İnsanlar seyahat etmek istiyor ve bu yıl ve önümüzdeki yıl için şimdiden planlar yapmaya başlıyorlar. Amerikan’ın modern filosu, benzersiz güzergahları ve düşük yolcu sayısı ile, insanlar tekrar seyehat etmeye başladıkça harika yerel seçenekler sunmamıza izin veriyor, ”diyor Amerikan Cruise Lines Pazarlama Direktörü David Luxeder.

Editör: TE Bilişim