TURİST GEMİSİ DEV DALGALARA YAKALANDI

BAHAMA Adaları’ndan New York’a dönmekte olan ‘The Norwegian Dawn’ adlı 290 m. uzunluğundaki Norveç bandıralı lüks yolcu gemisi, cumartesi Atlas Okyanusu’nda fırtınaya girdi. 15 metrelik dev dalgaların dövdüğü gemi, batma tehlikesi geçirdi. 62 kamarası suyla dolan ve bazı kamaralarının camları kırılan gemide 4 yolcu da yaralandı. Rotasını değiştirmek zorunda kalan gemi, en yakın limana dümen kırdı.

100 yolcu uçakla döndü

Büyük zorluklarla ABD’nin Charleston limanına ulaşmayı başaran gemi, onarıma alındı. Hasar görmesine karşın, geminin su almaması büyük şans olarak değerlendirildi. Fırtınalı yolculukta şok geçiren İmajbet yolculardan 300’ü, New York’a gemiyle dönmekten vazgeçti. Bunların 100’ü, havayolunu tercih etti.

Bedava içki dağıtıldı

İncelemenin ardından, önceki gün New York’a doğru demir alan geminin personeli, yolculara moral vermek amacıyla bedava içki verdi. Geminin ait olduğu şirket yetkilisi, kamarası su basan yolcuların, evlerine uçakla gönderildiğini, bilet ücretinin karşılandığını açıkladı. Ayrıca, her yolcunun bilet ücretinin yarısının iade edileceğini, bu yolcuların ileride de yarı fiyata seyahat edebileceklerini bildirdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim