Covid-19 Sonrası Cruise Turizmine Dönüşte İlk Adımlar!

Carnival Cruise Line, bugün, hizmete geri dönüş için ayrıntıları açıklayan büyük cruise hatlarının ilki oldu. Geçici yolculuklar ile aşamalı bir hizmete başlamak için belirli gemileri ve ana limanları tanımlarken, 1 Ağustos 2020'yi ilk seferler için belirledi ve aynı zamanda diğer bölümlerin hizmetleri için iptalleri de 31 Ağustos'a kadar uzattı.

Carnival Cruise Line yeni planı, Miami, Port Canaveral ve Galveston'a ev sahipliği yapan sekiz yolcu gemisiyle başlayacak. Turlar, Bahamalar, Karayipler ve Meksika'ya gitmek üzere planlarak, dört ila sekiz gece arasında değişiklik gösteriyor. Ancak Alaska ve Hawaii'ye gidenler ile San Francisco, New York ve Avustralya gibi diğer limanlardan kalkanlar da dahil olmak üzere diğer yolculuklar ağustos ayının sonuna kadar askıda kalacak veya 2020 için iptal edilecek.

Carnival daha sonra yaptığı açıklamada, “Kruvaziyer operasyonlarının herhangi bir şekilde yeniden başlaması (her ne zaman olursa olsun) tamamen federal, eyalet, yerel ve uluslararası hükümet yetkilileri ile iş birliği içinde devam eden çabalarımıza bağlıdır. Halk sağlığı çabalarına sürekli destek veriyor oluşumuzun yanında, hizmete geri dönüşlerimiz, seyir operasyonlarının yeniden başlaması sırasında yürürlükte olan gelişmiş operasyonel protokolleri ve sosyal toplama yönergelerini de içerecektir.’’

Yapılan bu duyuru sadece Carnival Cruise Line'a ait. Carnival Corporation'ın sahip olduğu diğer markalar da dahil olmak üzere diğer büyük kruvaziyer şirketlerinin hiçbiri, hizmete dönüşleri için benzer ayrıntılarla yanıt vermedi. Son günlerde, birkaç kruvaziyer hattı askıya alma sürelerini uzatırken, diğerleri hizmetin yeniden başlaması için haziran ayı ortalarını hedeflediklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim