Bu karar, hizmete yeniden başlamış olan rakip firma MSC ile Carnival Corp. arasında rekabet başlattı.

2.800 yolcu kapasiteli Costa Deliziosa gemisi, pazar gününden itibaren İtalya'nın Trieste kentinden hareket ederek haftalık yurt içi seferleri sunacak. Seferlerde beş İtalyan uğrak limanı belirtildi. Bu limanlar; Sicilya'daki Catania ve siracusa, Bari, Brindisi, Corigliano-Rossano olacak.

Şirket, ilk seferleri 6, 13, 20, 27 Eylül'de gerçekleştirmeyi planlanıyor. 19 Eylül'de Costa Diadema isimli gemi, Civitavecchia, Sicilya, Sardinya, Napoli, Palermo ve Cagliari da dahil olmak üzere İtalya'nın batı kıyısındaki limanlara gitmek üzere Cenova'dan ayrılacağı bildirildi.

Sadece İtalyan yolcular!

Şimdilik, yalnızca İtalyan yolcuların gemiye binmesine izin verileceği, böylece uğrak limanlarda uluslararası yolcular, mürettebat ve yerel sakinler arasında COVID-19 yayılmasına ilişkin endişelerin ortadan kaldıralacağı duyruldu.

Costa, mürettebat sağlığı ve güvenliği, rezervasyon, aktiviteler, eğlence, yemek ve gemiye biniş ve iniş operasyonları ile ilgili yeni politikalar dahil olmak üzere, koronavirüs enfeksiyonu riskini minimumda tutmak için kapsamlı bir dizi önleme protokolü uyguladığını söylüyor. Gereksinimler, gemiye binmeden önce tüm konuklar için yapılacak bir COVID-19 testini de içeriyor.

Carnival Corporation CEO'su Arnold Donald, bu konu ile ilgili; "Dünya çapında çok sayıda tıp uzmanı ve bilim insanıyla çalışıyoruz. Bize yeni protokoller geliştirmek için kullandığımız son derece değerli bilgiler sağlıyorlar." dedi.

Editör: TE Bilişim