ÇELEBİ MARİNA'YA 5 ALTIN ÇIPA

Antalya Çelebi Marina, merkezi Londra'da bulunan Dünya Marinacılar Birliği tarafından 5 Altın Çıpa Ödülüne layık görüldü.

 
Antalya Çelebi Marina Genel Müdürü Artun Ertem yaptığı açıklamada, Çelebi Grubu tarafından işletilmeye başlanılan Antalya Çelebi Marina'ya 7,5 milyon avro yatırım yaptıklarını bildirdi. Ertem, denizde 235, karada 300 yat ve tekne bağlama kapasitesine ulaşan Çelebi Marina'nın Akdeniz çanağında önemli bir yere geldiğini ve söz sahibi olmaya başladığını söyledi.

Geçen yıl ''5 Altın Çıpa'' ödülünü almak için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Ertem, 400'den fazla üyesi bulunan Dünya Marinacılar Birliği'nden gelen uzmanların marinada denetim yaptıklarını anlattı.

Uzmanların marinada 270 noktada inceleme ve denetim yaptığını vurgulayan Ertem, ''5 Altın Çıpa Ödülü, en kaliteli hizmet sunan marinalara veriliyor. Antalya Çelebi Marina'ya devir alındığı tarihten bu yana 7,5 milyon avro yatırım yapıldı. Alt yapı hizmetleri yeniden düzenlendi. Kaliteli hizmet verilmeye başlandı. Çelebi Marina Türkiye'nin yüz akı oldu'' diye konuştu.

5 Altın Çıpa Ödülünü almak için en az 270 noktadan olumlu not almak gerektiğine işaret eden Ertem, ''En çevreci ve en temiz marinayız. Bu ödülü almak elbette çok önemli ve çok zor ama asıl zor olan bunu sürekli korumak'' dedi.

TÜRKİYE'DE, 5 ALTIN ÇIPALI 10 MARİNA VAR

Ertem, dünyada çeşitli ülkelerde 55 marinanın 5 Altın Çıpa ödülüne sahip olduğunu ve bunlardan 10'unun Türkiye'de yer aldığını söyledi. Türkiye'nin, marina işletmeciliği konusunda artık Avrupa'da söz sahibi olduğuna dikkati çeken Ertem, Ataköy Marinası, Bodrum Yalıkavak, Turgut Reis D Marin, Milta, Yalancıboynuz Yat Marin, Martı Marina, Port Göcek, Ecesay, Kemer Türkiz ve Antalya Çelebi Marina'nın 5 Altın Çıpalı olduğunu bildirdi. Ertem, Türkiye'de 30 marinanın da turizm işletme belgeli olduğunu kaydetti.

YILMAZ DAĞCI YAŞAM BOYU ONURSAL ÜYE

Öte yandan, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkan Danışmanı, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Kaptan Yılmaz Dağcı da (82), 400'den fazla üyesi bulunan Uluslararası Yat Limanları Birliği'nce tarafından Yaşam Boyu Onursal Üye unvanı verildi.

Dağcı, yaptığı açıklamada, unvanın verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dağcı, Türkiye'de marinacılığın geliştirilmesi gerektiğini ancak yatırımcıların bürokratik işlemlerden yıldığını söyledi.
 

Editör: TE Bilişim