Carnival Vista rotayı Kuşadası'na çevirdi

Dünyanın çok yeni ve büyük kruvaziyer gemilerinden biri olan 1 Mayıs 2016'da denize indirilen, İzmir’e bu yıl 11 kez uğraması öngörülen Carnival Vista, güvenlik gerekçesiyle liman değişikliğine giderek Kuşadası’nı seçti. Sayısı 10’a düşürülen seferlerden ilkinin 22 Mayıs 201 Pazar günü Kuşadası’na ollacağı bildirildi.

En büyük kruvaziyer şirketlerinden biri olan Carnival Corporation & plc. firmasına ait olan, İtalya’nın Fincantieri tersanesinde yapılan Carnival Vista adlı gemi, 1 Mayıs 2016 tarihinde suya indirildi. 322 metre uzunluğa ve 48 metre yüksekliğindeki, 15 katlı gemide 678 iç kabin 1075 dış kabin bulunuyor.

Gemi 4 bine yakın yolcu ve 1.500 kişilk mürettebatla 22 mayıs pazar günü Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ne gelecek. Gemi yolcularına Kuşadası’nda kültürel tur hizmeti verecek olan Tura Turizm’in Ege Bölge Müdürü Ali Kuluyever, dünyanın en yeni ve büyük kruvaziyer gemilerinden biri olan Carnival Vista’nın bu yıl Türkiye’ye ve İzmir limanına toplam 11 sefer düzenlemesinin planlandığını belirterek şöyle konuştu: "Ancak yaşanan son terör olaylarından dolayı, güvenlik gerekçesiyle ilk 4 seferi iptal edilmişti. Firmamızın uğraşları ve gayretleriyle bu iptal edilen seferlerle beraber toplamda 10 sefer olarak liman değişikliğine gidilerek, Kuşadası limanına seferler kaydırıldı. Ülkemize ilk seferini 22 Mayıs’ta gerçekleştirecek olan geminin yolcuları, Kuşadası esnafının yüzünü güldürecek."

GEMİ YENİLİKLERLE DOLU
İtalya’nın Fincantieri tersanesinde Carnival Cruise Line için inşa edilen Carnival Vista, firmanın en büyük gemisi unvanını sahip. Gemi kruvaziyer yolcuğuna pekçok yenilik getirdi. Gemide yolcuların birçok spor aktivitesi yapmasına olanak sağlayan mini bowling, basketbol, golf, voleybol, futbol sahaları ve masa tenisi var. Ayrıca gemide 24 bar ve 11 restoran yer alıyor. Bunlardan en çok dikkati çekeni ise bir kruvaziyer gemisine ilk kez uygulanacak olan, çok iyi kalitede ve netlikte görüntü özelliğine sahip bir sinema gösterim sistemi olan IMAX sinema. Film, güçlü projeksiyon lambalarıyla, basketbol sahası büyüklüğündeki, dev bir perdeye yansıtılıyor ve izleyicilere kaliteli bir seyir zevki sağlanıyor.
Editör: TE Bilişim