Çanakkale (Kepez) Limanı Kruvaziyer Sezonunu Hızlı Açtı

Çanakkale’nin kruvaziyer turizminde temsilcisi ve tek kruvaziyer limanı olan Çanakkale (Kepez) Limanı, 2016 yılı kruvaziyer sezonunu ‘Viking Star’ ve ‘Saga Sapphire’ gemilerinin uğrakları ile açtı.

İki geminin 26-28 Mart tarihleri arasındaki uğrakları ile limandan kente 2300 yolcu giriş yaptı. ‘Viking Star’ gemisinin 26 Mart ve 28 Mart’ta gerçekleştirdiği iki uğrak ve sonrasında ‘Saga Sapphire’ gemisinin de 27 Mart’taki uğrağıyla liman, 2016 yılı kruvaziyer sezonuna oldukça hareketli bir başlangıç yaptı. Gemilerle kenti ziyaret eden yolcular, başta Truva antik kenti olmak üzere Gelibolu Tarihi Milli Parkı ve Çanakkale kent merkezini gezdiler. Çanakkale Kepez Limanı Genel Müdürü Ali Aktoprak, özellikle 2015 yılında denize indirilen ‘Viking Star’ gemisiyle aynı yıl Akdeniz turlarına başlayan Viking Cruises şirketinin Çanakkale’yi de ilk destinasyonlarına eklemesinin liman ve Çanakkale kenti için çok önemli bir gelişme ve başarı olduğunu kaydetti.

Aktoprak, Viking Cruise şirketinin 2016 yılı başında denize indirdiği 930 yolcu kapasiteli ‘Viking Sea’ gemisinin de Türkiye’de ilk uğrağını Kuşadası Limanı’na gerçekleştirdikten sonra 1 Nisan’da Çanakkale’ye uğrak yapacağını ve 4 Nisan’da tekrar uğrak yapacağını söyledi. Yaşanan üzücü olaylar sonrası Türkiye’de turizmin olumsuz etkilendiği bu günlerde Çanakkale Kepez Limanı’ndaki hızlı başlayan yolcu trafiği kent esnafının da yüzünü güldürdü. 2016 sezonunda limana 36 gemi uğrak yapacak.
Editör: TE Bilişim