Lübnan'da bu sene 10'uncusu düzenlenen "Beyrut Uluslararası Yat Fuarı", kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Başkent Beyrut'taki Yat Limanı Zeytuna Bay'da düzenlenen fuara, Türkiye ve Lübnan'ın yanı sıra birçok ülkeden çeşitli firmalar katılıyor. Lübnan Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle organize edilen ve 4 gün sürecek fuarda, Türk Hava Yolları da sponsor olarak yer alıyor. Fuar'ın gerçekleştirildiği alanda su kayağı, sörf ve uçurtma sörfü gibi su oyunları gösterileri, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Alanda çok sayıda lüks yatın yanı sıra jet ski ve çeşitli deniz araçları ile yat bakım ekipmanları sergileniyor.

Organizasyonun sorumlusu Samir İytani yaptığı açıklamada, fuarın Türkiye'nin de dahil olduğu, İngiltere, Katar, Hollanda ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu ülkelerden 20 bin kişinin emeğini temsil ettiğini belirtti. İytani, fuarda sergilenen üç yatın da Lübnan'da tasarlanıp imal edildiğini ve bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Gelecek yıllarda düzenlenecek fuarlarda da organizasyonun kapasitesini genişleteceklerini ifade eden İytani, fuarın başarılı geçmesini umduğunu dile getirdi. Akdeniz ülkesi Lübnan'da denizcilik, antik çağda yaşayan ve sedir ağacından yaptıkları dayanıklı tekneleriyle meşhur Akdeniz kavmi Fenikelilere kadar uzanıyor.

Editör: TE Bilişim