Başkan Böcek: Halka dönük projelere devam edeceğiz

ANTALYA, Pandemi önlemleri kapsamında 3 ay ara verilen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilen meclis toplantısında bir yıl süreyle görev yapacak encümen ve komisyon üyeleri belirlendi. Mecliste ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Yılı Faaliyet Raporu da görüşüldü. Başkan Böcek, “Ranta değil, halka dönük projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUYACAĞIZ

2018 yılında inşaatına başlanmış olmasına rağmen sözleşmesi iptal edilerek atıl bırakılan Sedir Mahallesi’ndeki ASAT Spor Kompleksini tamamlamak için de çalışma başlattıklarını söyleyen Başkan Böcek, “Göreve geldiğimizde 3 milyon TL ödedik. 21 milyon ile ihaleye çıkacaktık. Pandemi dolayısıyla beklemeye aldık. Üzülerek söyleyeceğim mülkiyet Orman Bakanlığı’nda. Bu alanla ilgili geriye 8 yılımız kalacak sonra ceketimizi alıp çıkacağız. 60 milyon üzerinde para ödemiş olacağız. Yatırımlarla ilgili dikkatli olacağız, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız dediğim konular bunlar. Bu kimsenin parası değil, Antalyalı hemşerilerin parasıdır” dedi.

TASARRUFA ÖNEM VERDİK

Göreve geldikten sonra tasarrufa önem verdiklerini vurgulayan Başkan Böcek, 2018 yılında 26 milyon 966 bin TL ile yapılan Altın Portakal Film Festivali’ni 2019 yılında

13 milyon 966 bin TL’ye gerçekleştirdiklerini belirtti. İki festivalin bütçesi arasında yüzde 100’lük bir fark olduğunu vurgulayan Başkan Böcek, “Tasarruf budur” dedi. 5 yıl süre içerisinde neler yapacaklarını planladıklarını ifade eden Başkan Böcek, “Önce sırasıyla evimizi geçindiriyor gibi belediyemizde nerelerde tasarruf yapabiliriz ona bakıyoruz. Hangi projeler devam etmeli, hangi projeler halkın yararına diye değerlendirdik. Bu değerlendirmeye göre projelere devam ediyoruz. Yalnızca temeli atılmış yerler var bitiriyoruz. Biz hesabımızı kitabımızı biliyoruz. Neler yapabileceğimizi sevgili Antalyalılar da önümüzdeki süreçte göreceklerdir. Bundan sonra da çalışmalarımıza aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Böcek’in konuşmasının ardından 2019 Faaliyet Raporu 73 Evet ve 1 çekimser oyla kabul edildi. Mecliste ayrıca ulaşım esnafına 1 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere yapılacak 55 kuruşluk destek ödemesi de görüşüldü. Toplantı sonunda Başkan Böcek, alınan kararların Antalya’ya hayırlı olmasını diledi.

belediye-baskani-muhittin-bocek-004.jpg

belediye-baskani-muhittin-bocek-005.jpg

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti, Demokratik Sol Parti ve Saadet Partisi grup sözcüleri gündem konuşmalarını gerçekleştirdi. Mecliste encümen ve komisyon seçimlerinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Faaliyet Raporu görüşüldü.

Editör: TE Bilişim