ANTALYA’DA DENİZ KEYFİ

Türkiye’nin büyük bir bölümünde soğuk ve karlı bir hava etkisini sürdürürken, Antalya’da bazı turistler denize girdi.

Türkiye’nin büyük bir bölümünde soğuk ve karlı bir hava etkisini sürdürürken, Antalya’da bazı turistler denize girdi. Tüm yurtta soğuk ve karlı havaya teslim olurken, turizmin başkenti Antalya’da güneşli ve rüzgarlı bir hava etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının gündüz en yüksek 9 derece ölçüldüğü kentte deniz suyu sıcaklığı ise 20 derece olarak ölçüldü. Yüksek dağlarında kar bulunan Antalya merkezde ise şiddetli poyraz nedeniyle soğuk hava etkisini sürdürüyor. Sahillerde şiddetli rüzgar nedeniyle balıkçılara ve altın arayıcılarına kaldı.

Havacılık sektöründe çalışan 28 yaşındaki Rus turist Anton Savın ise soğuk havaya rağmen denizin keyfini çıkardı. Bisikleti ile sahile inen Savın, hazırlıklarını yaptıktan sonra kendini Akdeniz’in serin sularına bıraktı. Sıcaklığı 20 derece olan suda kulaç atan Savın, yarım saatlik deniz keyfinin ardından kıyıya geldi. Havanın soğuk olmasına rağmen, kendisinin bu havadan etkilenmediğini ifade eden Savın, "Dağlarda kar var. Hava soğuk ama benim denize girmem için iyi bir zaman. Deniz suyu da soğuk fakat benim için çok güzel" diye konuştu.

RÜZGAR ETKİSİNİ YARIN ÖĞLEDEN SONRA KAYBEDECEK

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi’nden alınan verilere göre rüzgarı etkisini yarın öğleden sonra kaybedeceği ve bir hafta içinde yağışın beklenmediği bildirildi. Pazartesi gününe kadar Antalya ve çevresinde don olayının beklendiği sıcaklığın sahil kesiminde gece 0 ile -2, iç kesimlerde ise -7,-10’lara kadar düşeceği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim