Alanya Limanı Kruvaziyer Liginde

ALİDAŞ Alanya Limanı 11 Aralık 2008 günü Venedik’te, MEDCRUISE Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmiştir.

MEDCRUISE  “Mediterranean Cruise Ports Association” bugün, batıda İspanya, Portekiz ve Fas’ın Atlantik sahillerinden doğuda Suriye ve İsrail’e, Kuzeyde Adriyatik ve Karadeniz’den güneyde Kızıldeniz’e kadar geniş bir coğrafyayı paylaşan 72 limanın, Akdeniz’de kruvaziyer turizmi ve endüstrisinin gelişmesine yönelik ortak çabalarını bir araya getirmektedir.

MEDCRUISE Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği; Akdeniz limanlarının tanıtımı için dünyadaki bütün önemli kruvaziyer fuarlarında katılımcı olarak yer almakta, uluslararası kruvaziyer konferans ve seminerlerinde konuşmacı olarak bulunmakta, çeşitli denizcilik örgüt ve kuruluşlarının komitelerindeki çalışmaları ile sektörün sorun ve gereksinmeleri doğrultusunda yönlendirici ve düzenleyici olmakta, kruvaziyer gemi şirketleri ile liman yöneticilerinin buluşup karşılıklı görüştükleri panel ve forumlar düzenlemekte, üyesi limanların yöneticileri için profesyonel eğitim kursları düzenlemekte, kruvaziyer gemi şirketlerinin yöneticileri ile liman çalışanlarının birbirlerini daha yakından tanıyıp kaynaşmalarına olanak sağlayan sosyal etkinlikler düzenlemektedir.

MEDCRUISE Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği; ECC “European Cruise Council”, Cruise Europe, PSA “Passenger Shipping Association”, ESPO “European Seaports Organisation”, IACP “International Association of Cities and Ports”, ECSA “European Community Shipowners Association”, CLIA “Cruise Line International Association”, Escola Europea de Short Sea Shipping gibi kruvaziyer örgütler ile ortak çalışmalar, SAGMaS “European Commission Stakeholders Advisory Group on Maritime Security” gibi komitelerde (Avrupa Komisyonu) görevler yapmaktadır.

1996 yılında Roma’da kurulan örgütün Yönetim’ine giren ilk Türk limanı olan ALİDAŞ Alanya Limanını, 2009 - 2011 çalışma döneminde 3 yıl boyunca Kapt. Haluk Sayman temsil edecektir.

Editör: TE Bilişim