Alanya kıyıları planlanacak

ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO), 47'inci meclis toplantısını Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi.

Toplantıya Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Hüseyin Seymen, Antalya'nın deniz turizminin merkezi haline geldiğini belirterek, Alanya'nın da Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı projeleri ile denizcilik alanında büyük başarılara imza attığını kaydetti.

Seymen, Türkiye'nin sayılı kruvaziyer limanlarından biri olan Alanya Limanı'nın işletmeciliğini yapan Alanya Liman İşletmeleri Anonim Şirketi'nin (ALİDAŞ) Akdeniz Kruvaziyer Birliği'nde Türkiye'yi temsil ettiğini de vurguladı.

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Eroğlu ise, bölgede deniz kıyıları master planı oluşturulmasına ilişkin girişimlerinin olduğunu belirterek, geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini, 10 Ocak 2009 tarihinde ise ikinci bir toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Eroğlu, kıyı master planı hakkında meclis üyelerine bilgi vermesi için Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz'a söz verdi. Kalkan'dan Gazipaşa'ya kadar tüm Antalya'yı kapsayacak planın Alanya boyutunu anlatan Kaçmaz, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi ve ALTSO'nun planın hayata geçirilmesi için Alanya'da üçlü sac ayağı oluşturacağını bildirdi. Alanya'da yat limanından çok tekne barınağına ihtiyaç olduğunu belirten Kaçmaz, "Orta kesim için yat limanı pahalı. Alanya'ya 2 bin tekne kapasiteli tekne bandı yapılması yat limanından daha önemli bir ihtiyaç. Alanya'da liman aynı anda 4 kruvaziyer gemisini alabiliyor. Kuşadası ise 10 gemiye aynı anda ev sahipliği yapabiliyor. Alanya'da gemi kapasitesinin arttırılmasını öneriyorum" dedi.

Kaymakam Doğan, kıyı master planlamasını incelediğini ve çok etkilendiğini belirterek, planla denizin en verimli şekilde kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise, uzun yıllar denizden ticari manada yararlanılamadığını, son yıllarda rekabetin getirdiği şartlar nedeniyle denizi kullanmaya ve denizden para kazanmaya başlandığını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim