Carnival Corporation'ın Alman pazar markası AIDA Cruises (Seyahat gemileri hattı), 2020'nin tamamı için tüm ABD ve Kanada destinasyonlarını iptal edildiğini duyurdu.

AIDA, yaptığı açıklamada, "Koronavirüsün devam eden etkilerinin bir sonucu olarak, ABD ve Kanada'ya uluslararası seyahat koşulları henüz mevcut değil." dedi. Hat, Kanada'daki tüm kruvaziyer destinasyonlarının 31 Ekim'e kadar yasaklandığını ve ABD'nin yakın zamanda AB'de olan yabancılara seyahat yasağı getirdiğini, yani Avrupalı ​​yolcuların şu anda bir gemiye binmek için ABD'ye uçamayacaklarını ayrıca belirtti.

AIDA, sitesinde yayınlanan Almanca bir duyuruda, ABD ve Kanada destinasyonları ile 2020 için planlanan tüm yolculukların yapılamayacağını söyledi. Etkilenen bir seyahati rezerve etmiş olan konuklar bilgilendirilecek ve nakit ücret iadesi ya da gelecekteki bir seyahatini olduğundan yüzde 10 daha ucuza alabilecekler.

Birçok liman devleti seyir konusunda kısıtlamalar uyguladığından, AIDA 31 Temmuz'a kadar diğer tüm seyahatlerini de durdurdu. Ancak, AB seyahat kısıtlamaları gevşediği an yeniden başlayabilmek için çok çalıştığını ve planlamalar yapıldığını belirtti.

AIDA'nın 2020 Kanada ve ABD liman destinasyonlarını iptal etme kararı, iki Bahama bayraklı gemiyi işleten Hornblower yan kuruluşu Victory Cruise Lines'dan (VCL) benzer bir açıklamadan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Geçtiğimiz ayın sonlarında yapılan bir açıklamada VCL, 2021 sezonuna odaklandıklarını söylemişti.

Editör: TE Bilişim