Aida Diva, Antalya'ya 27 Sefer Yapacak

Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden olan Aida’nın bu yıl Antalya Limanı’na 27 sefer düzenleyeceği bildirildi.

Merkezi Antalya’da bulunan AK-İŞ gemi acentesi Genel Müdürü Berna Küner AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketlerinden olan Aida’nın, Akdeniz’de yapacağı seyahatlerde Antalya Limanı’nı ’indi-bindi’ limanı olarak belirlediğini söyledi. 252 metre uzunluğunda ve 650 personeli bulunan 2 bin yolcu kapasiteli “Aida Diva” yolcu gemisinin, 23 Nisandan itibaren Antalya Limanı’na 27 sefer düzenleyeceğini belirten Küner, şunları kaydetti:

 “Küresel kriz olmasına rağmen, Aida şirketi, yapılan tanıtımlarla Akdeniz’deki seyahat programına Antalya’yı da aldı. Aida Diva gemisi, İstanbul-İzmir-Marmaris ve Yunan Adaları ile Antalya güzergahında bir hafta boyunca tur yapacak. Şirket, Antalya Limanı’nı ’İndi-bindi’ limanı olarak belirledi. Uçakla gelecek veya gidecek yolcular, Antalya Limanı’ndan gemiye binecek veya inecek. Bu, Antalya’nın tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Bu gemilerle seyahat edenler genelde üst düzey gelir grubuna ait turistler. Avrupalı zengin turistler deniz yoluyla Antalya’ya gelecek.”

Aida şirketinin Antalya’ya yapacağı seferlerden memnun kalması halinde daha sonraki yıllar için de Antalya’yı seyahat programına koyacağını anlatan Küner, Aida’nın Diva gemisiyle bu yıl Antalya’ya 40 bin civarında zengin Avrupalı turistin geleceğini ve bunun Antalya ekonomisine büyük katkı yapacağını bildirdi.

Editör: TE Bilişim