Yaz sezonu boyunca Alanya Limanı'na 6 sefer düzenleyecek olan Costa Mediterranea, bugün akşam Yunanistan'ın Santorini Adası'na hareket edecek.

Kıbrıs Rum kesiminin Limasol Limanı'ndan gelen İtalyan Costa Cruises gemi şirketine ait lüks gemide bulunan Fransız, İtalyan, Alman, İsviçreli ve Portekizli yolcuların büyük bir kısmı Alanya Limanı'nda bekleyen tur otobüsleri ile tarihi ve ören yerlerine gezmeye çıktı. Antalya'nın Alanya İlçesi'ne ilk kez gelen İtalyan bayraklı 'Costa Mediterranea' isimli 14 katlı 5 yıldızlı gemiyi ziyaret eden Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi'ye şehrin altın anahtarını verdi. İtalyan bayraklı 85 bin 619 groston, 293 metre boyunda, 13 katlı 5 yıldızlı gemi, 1976 yolcu ve 856 mürettebatı ile bugün Alanya Limanı'na demir attı. Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi, Alanya Liman İşletmeleri A.Ş. (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Taç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu ile birlikte Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti. Costa Mediterranea'nın Alanya Limanı'na bugüne kadar demir atan en büyük gemi olduğunu belirten Başkan Sipahioğlu, büyük yolcu gemilerinin Alanya'ya gelmesinin en büyük hayallerinden biri olduğunu ifade etti.

"HEDEFİMİZ TURİST SAYISINI ARTIRMAK"

Hedeflerinde turist sayısını arttırmak olduğunu kaydeden Sipahioğlu, gelen turistin de memnun ayrılmasına önem verdiklerini söyledi. Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi'de Costa Cruise firmasının çok büyük ve dünyaca tanınan bir firma olduğunu belirtti. Costa Cruise şirketine ait gemilerinin ne kadar çok Alanya'ya gelirse o kadar çok Alanya'nın tanınmış olacağını belirten Foschi, basına ve protokol mensuplarına birer adet gemi maketini hediye etti. Konuşmalardan sonra Başkan Sipahioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve ALİDAŞ Başkanı Kerim Taç gemiyi ziyaret etti. Heyet, Costa Grubu CEO'su Pier Luigi Foschi eşliğinde gemiyi gezerek bilgi aldı.

Amaçlarının Alanya'ya para bırakacak turist aktarmak olduğunu ifade eden Alanya liman İşletmeleri (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Taç, bu şekilde gelen turist sayısının yıllık 60-70'binden 100 binlere çekmek olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilişim