1 Milyon Liralık Yat İle Turistlere VIP Tur 

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir şirket müşterilerinden gelen talep üzerine, 1 milyon liralık "Exotic" adlı lüks yatla "VIP tur" uygulaması başlattı.

Rota, menü, zaman ve konseptini müşterinin belirlediği VIP tur, yoğun ilgi gördü. Yerli ve yabancı turistlere yönelik günübirlik tekne turlarının yaygın olduğu Alanya'da bir tur şirketi, müşterilerinden gelen talep üzerine yaz döneminde VIP turlara başladı. Yaklaşık 1 milyon liraya alınan "Exotic" adlı lüks yatta özel kaptan ve garsonların hizmet verdiği turda, rota, menü ve hizmeti müşteriler belirliyor. 300 dolardan başlayan VIP turun yapıldığı toplam 12 kişi kapasiteli 20 metrelik lüks yatta, üst ve alt katlarda kaptan sürüş kabinleri, master kamara, 2 çift kişilik kamara, mutfak, kiler, 2 ayrı güneşlenme terası, yemek bölümü, banyo ve tuvalet bulunuyor.

'ALANYA'DA İLK'

Yaptıkları kişiye özel turun Alanya'da ilk olduğunu söyleyen tur şirketi sahibi Mehmet Şahin Gülbahçe, "Babadan oğula yaklaşık 40 yıldır Alanya'da gezi teknecilik işi yapıyoruz. Son birkaç yıldır yerli ve yabancı turistler ile turizm acentelerinden kişiye özel tur yapılması yönünde istekler alıyorduk. Biz de böyle bir ihtiyacın olduğuna kanaat getirerek yaklaşık 1 milyon lira değerindeki bu yatı hizmete sunduk. Talepler beklediğimizin üzerinde gerçekleşiyor" dedi.

'TALEP ÇOKTU ARZ OLUŞTURDUK'

Şirketin operasyon sorumlusu Tuğba Baysal Gülbahçe de şirketin yıllardır standart olarak kabul edilen tur yaptığını fakat gelişen turizm anlayışıyla VIP tur sistemine geçiş yaptıklarını söyledi. Şirketlerinin bünyesinde bulunan 2 gezi teknesiyle günübirlik turlar yaptıklarını anlatan Gülbahçe, "Normal günübirlik turlarda, ortalama 150 kişilik gezi teknesine bindirilen turistler belirli bir rota, saat ve yemek menüsü ile belirlenen eğlence konseptinde ağırlanıyordu. Müşterilerden gelen taleplerin çoğalmasından dolayı biz de böyle bir arz oluşturduk. Kişisel tur olarak başlattığımız bu hizmette ise rota, zaman, menü ve konsepte tamamen tura çıkan müşterilerimiz karar veriyor. Kişinin tamamen kendisine özel olan turda, kiminle kaç saat veya kaç gün denizde durmak istiyorsa kendisinin bize sunduğu rotalarda nereye gitmek ve nasıl eğlenmek istiyorsa biz müşterimize o doğrultuda hizmet ediyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim