Zübeyde Hanım’a sualtında vefa

Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, Anneler Günü’nde Zübeyde Hanım için dalış gerçekleştirdi. Dalgıç grubu, Saros Körfezi’nin 25 metre derinliğinde Zübeyde Hanım’ın portresinin bulunduğu bir pankart açtı.

Unutulan ya da ihmal edilen değerleri sualtında anarak hatırlanması için çabalayan ‘Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu’ bu kez Anneler Günü’nde Atatürk’ün annesi için daldı. Asılsız iddialarla yıpratılmak istenen Atatürk’ün annesinin isminin hiçbir zaman kirletilemeyeceğini belirten 15 kişilik dalgıç grubu, Saros Körfezi’nin 25 metre derinliğinde Zübeyde Hanım’ın portresinin bulunduğu bir pankart açtı.

‘En güzel cevap’

Elif Çalışkan, Hande Uçan, Melek Mutluay, Berna Alamehmet, Elçin Gürler adlı kadın dalgıçların tuttuğu Zübeyde Hanım posteri sualtında ilginç görüntüler oluşturdu. Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu Başkanı Metin Karadağ, “Bizler Atatürk’ün kuduğu Cumhuriyetin tüm kazanımlarının korunmması, Kurtuluş Savaşı’nda batan gemilerdeki şehitlerimiz ve tüm değerlerimiz için dalışlar yapıyoruz. Asılsız iddialarla Zübeyde Hanım’ı lekelemeye çalışanlara en güzel cevabı suyun altında nefesimizle verdik. 19 Mayıs’ta da gençlerle birlikte Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle dalacağız ve ulu önderimizin gözlerini sualtından çıkartacağız” dedi. Zübeyde Hanım’ın posterini tutan 5 kadından Melek Mutluay ise “Anneler gününde kendi annemiz kadar Atatürk’ü bize armağan eden Zübeyde Hanım’ı da hatırlamak ve onu unutmadığımızı göstermek istedik” dedi.

Gökhan Karakaş / Milliyet

Editör: TE Bilişim