Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Sportworks organizasyonuyla Denizcilik kültürünün ve yelken sevgisinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen Wings Boğaz Yelken Festivali 20 Haziran 2010 tarihinde Akbank Wings ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Lisanslı lisanssız tüm yelkencilere açık olarak gerçekleştirilen yarışa toplam 67 tekne katıldı. IRC ve Yelken Tutkunları sınıfında yapılan yarışlar İstanbul Boğazında muhteşem görüntüler oluşturuldu.

Yarış köyü olarak hazırlanan Bebek Parkında ise  Cüneyt Özdemir moderatörlüğü eşliğinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Hakan Öge, Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yalçın Gürkan, Beysun Gökçin gibi isimlerin söyleşileri yer aldı. Yarış köyünde yer alan aktivite alanında sanat atölyeleri, fotoğraf sergisi,  yelkenle ilgili standlar, müzik ve çocuklara yönelik  etkinlikler de düzenlendi.
 
Çok çekişmeli geçen yarışta 43 Yelken Tutkunu ve 25 IRC sınıf teknesi mücadele etti. Poyrazköyden başlayan ve Bebek koyunda sona eren yarışta ilk defa boğazda yarışa katılanlar büyük mutluluk yaşadı. Profesyonellerin yanında yarışan Yelken Tutkunları mutluluklarını karada arkadaşları ile paylaştılar. Sırt sırta geçen yarışta sonuncu olanlar bile kendilerini alkışladılar.  IRC sınıfı ise Büyükdere önündeki şamandıra dönüşünde büyük heyecan yaşadılar.
 
Wings Bosphorus Sailing Fest büyük ödül Trofe’yi Yelken Tutkunları kategorisinde IYK – 2 Barış Koncagül  ve ekibi kazandı.  Heryıl  el değiştirecek olan Trofe heykeltraş Tülin Çamlıca İmzalı.

Yelken Tutkunları kendi aralarında tekne boylarına göre ayrıldı bu bağlamda;

Yelken Tutkunları 1
1. IYK – 2              Barış Koncagül
2. BUPP                 Emre Çizioğlu
3. EKİM                 Can Buluman

Yelken Tutkunları 2
1- Lotus                Mehmet Erem
2. Thalatta III         Akın Akarsu ve Ali Tuna
3. Anarada              Adnan Mahçup

Yelken Tutkunları 3
1. Mali Mali            Mehmet Ali Şimayli
2. AGA                  Taner Alev
3. Keyif                Ercüment Gümrük
 
 
IRC SINIFI ise kendi arasında 4 kategoriye ayrıldı

IRC 1 SARI
1. UNO                   Hasip Gençer
2. ULUÇ                  Caner Dikici
3. PROVEZZA 6            Kemal Aksüyek

IRC 2 YEŞİL
1. FAIRWIND             Levent Karabeyoğlu
2. AGGRESSIVO – Kahve Dünyası   Mihri Ereş
3. UZUN – LOSEV Ertuğrul Uzun – Erhan Uzun

IRC 3 LACIVERT
1. TURKCELL ALİZE         Sinan Sümer
2. HEDEF YELKEN           Yiğit Eroğlu
3. EXIT                   Emre Derman
 
IRC 4 MAVİ
1. ZİKZAK- WINGS                        ALİZE YATÇILIK
2. BİLGİ ÜNİ. YELKEN- VİRA YATÇILIK     DENİZ GİRAY
3. WOW İST HOTELS GALATEA               VEDAT DOĞAN     

Dereceye girenler Kupa, madalya ve Akbank WINGS’den uçak biletleri, Hillside spa üyeliği ve çeşitli hediyeler kazandılar.
 
 
Yelken sporuna hak ettiği değeri vermeyi, bu sporla ilgilenmeyen kişilerin de yelken sporuna yakınlaşmalarını hedefleyen Festival’in ilk yılı büyük bir başarıyla tamamlandı.
 

Editör: TE Bilişim