Yelken yarışlarının 2. etabı başladı 
 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile düzenlenen Amiraller Kupası Yat Yarışları'nın ikinci etabı dün sabah başladı. Mudanya Mütareke Binası önünden start alan ikinci etap İstanbul Kalamış Koyu'nda son bulacak. 273 sporcu ve 34 yelkenlinin katıldığı yarışların İstanbul-Mudanya etabı özel ödülü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. 
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 25.'si düzenlenen Amiraller Kupası Yat Yarışları, Mudanya'da renkli görüntülere sahne oluyor. 1. etabı dün tamamlanan yarışların 2. etabının startı bugün törenle verildi. Daha önceki yıllarda İstanbul ve Mudanya Yelken kulüplerinin organize ettiği 'Amiraller Kupası Yat Yarışları', bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Mudanya ve Zeytinbağı belediyelerinin de desteği ile daha geniş katılımlı olarak hayata geçiriliyor. Eker'in ana sponsorluğunda düzenlenen, 273 sporcu ve 34 yelkenlinin katıldığı yarışların İstanbul-Mudanya etabı özel ödülü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek.

'Amiraller Kupası Yat Yarışları'nın birinci etabı, İstanbul Kalamış Koyu'ndan start aldı ve Zeytinbağı İskelesi'nde son buldu. Yarışların ikinci etabı ise dün sabah başladı. Mudanya Mütareke Binası önünden start alan ikinci etap İstanbul Kalamış Koyu'nda son bulacak.

Hayatını kaybetmiş amiraller anısına gerçekleştirilen yarışlara, 14-17 metre arası tekneler katılıyor. Beşi boy ve ağırlıklarına göre, biri de destek sınıfı olmak üzere toplam 6 sınıfta gerçekleştirilen yarışlar, Marmara'da İstanbul dışına çıkan tek yarış olma özelliği taşıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çeşitli illerden gelen yelkenciler ve yarışseverlerin katıldığı törende, Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ve sahillerde önemli projeler başlattıklarını bildirdi. Bursa'nın vizyonu açısından önemli olan Körfez'in "Büyükşehir'in körfezi" haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, şöyle konuştu: "Bursa'da her türlü güzellik, nimet var. Bizler de bu güzelliklerden halkın daha da yararlanması ve değerlerin öne çıkması adına çalışmalar yapıyoruz. Bursa, bir deniz kenti. Gemlik ve Mudanya'ya önem vererek, Bursa'nın yıllarca eksik kalan bu yanını daha da güçlendirelim istiyoruz. Bursalıları denizle ve sahillerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bursa'nın deniz kenti olduğu daha çok hatırlansın ve yaşatılsın istiyoruz."

Bursa, deniz kenti olarak öne çıkmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa sahillerinin teknelerle şenlendiğini söyledi. Yarışların Mudanya'ya hareket ve güzellik kattığını ifade eden Başkan Altepe, "Bu seneden sonra bu yarışların daha yoğun katılımla gerçekleştirilmesini hedefliyoruz." dedi.

Bursa'da denize ve denizle ilgili sporların gelişmesine önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, "Mudanya'nın bir sahil şeridi, Bursa'nın da bir deniz kenti olarak öne çıkması açısından bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük destekçisi olacağız. Yelken sporu, Mudanya ve Gemlik sahillerinin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Bursa ve Mudanya'nın daha çok tanıtımını yaparak, Bursa'yı İstanbul'a yakınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Altepe, "Bundan sonra daha da büyük organizasyonlara imza atılacağına inanıyorum. Sporcularımızın rüzgârı düzenli, görüşleri açık olsun." şeklinde konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de Mudanya'nın Marmara'nın incisi olduğunu söyleyerek, "Bu organizasyonun bundan sonra uluslararası alana da taşınıp Mudanya'yı daha çok tanıtacağını düşünüyorum." dedi.

Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Taner Tümerdirim ise desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Derdimiz, sadece deniz sporunun değil geleceğimizin de gelişmesidir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin de bu sporla daha çok ilgi duymasını istiyoruz. Bu yıl 35 çocuğumuz yetişti, ilerleyen yıllarda yüzlerce çocuğun bu yarışlara katılmasını istiyoruz." ifadesiyle düşüncelerini dile getirdi.

Başkan Altepe, Başkan Aktürk ve Tümerdirim de bir tekne ile denize açılarak, yarışı daha yakından izledi.

Editör: TE Bilişim