Yat Türkiye Şampiyonası'na doğru

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) tarafından ilk kez düzenlenen Yat Türkiye Şampiyonası, 14-16 Ağustos'ta Bodrum'da yapılacak.

Milta Marina'da gerçekleşecek ve 60 teknenin katılması beklenen yarışlar, 7 farklı sınıfta gerçekleşecek. Yarışmacılar, ilk gün Sahil Güvenlik Kupası, ikinci gün Milta Marina Kupası ve son gün Bodrum Belediyesi Kupası'nı kazanmak için mücadele edecek.

Genel klasmanda yarışın galibi, Avrupa'daki uluslararası yat yarışında Türkiye'yi temsil etme hakkını kazanacak.

Bu arada organizasyonun tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı. The Grand Tarabya Otel'de düzenlenen toplantıya, TYF Başkanı Serhat Belli, TYF Başkanvekili Naci Kuriş, TYF Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Karacalar ve TYF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Pınar Coşkuner Genç katıldı.

Belli, burada yaptığı konuşmada, yelkenciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması adına gerçekleştirdikleri çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Büyük bir özveriyle hazırlandığımız ve gelenekselleşecek şampiyonayı, tüm yelken camiasına armağan ediyoruz" dedi.

Organizasyona katılmak isteyenler, 13 Ağustos Perşembe gününe kadar Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü'ne başvuruda bulunabilecek

Editör: TE Bilişim