Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Akdeniz Oyunları için Mersin’e yapılacak eserlerin tamamının kalıcı olacağını söyledi.
    2013 yılında Mersin'de gerçekleştirilecek Akdeniz Oyunları için yapılacak tesislerin inşaatlarında incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, daha sonra Akdeniz Oyunları Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Kılıç buradaki basın toplantısında 2013 Haziran ayının hem Mersin Hem de Akdeniz ülkeleri için son derece önemli bir tarih olacağını vurguladı. 
Akdeniz Oyunları ile ilgili hazırlık sürecin tüm yönleriyle hızla sürdüğünü ifade eden Bakan Kılıç, “Zamana karşı bu yarışta kaybedecek bir tek günümüz bile yok. O yüzden çok dakik ilerlemek zorundayız. Normal şartlarda 7 yıl olan hazırlık sürecini 10-18 ay gibi kısıtlı bir zaman içerisine sıkıştırarak hareket ediyoruz' şeklinde konuştu. 
    Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunlarına 6 bin spor adamının katılmasının beklendiğini ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
    'Bu yönüyle bakıldığında yarı olimpik diyebileceğimiz büyük bir organizasyona Mersin'de ev sahipliği yapmış olacağız. Akdeniz Oyunları kapsamında binicilik ve durgun su sporları olmak üzere 2 branşı Adana'da icra edeceğiz. Bunun dışındaki branşlar şu anda inşatı süren tesislerde yani Mersin'de organize edilecek'
    Akdeniz Oyunları ile Mersin'de kalıcı izler bırakmayı hedeflediklerine işaret eden Bakan Suat Kılıç, şöyle devam etti:
     “Yapılan tesislerin tamamı, kalıcı eserler. Bunların içerisinde hiç prefabrik eser yok. Organizasyon sonrasında başka bir yere taşınması düşünülen tek bir yer yok. Bu tesisler sayesinde Mersin bölgesinde spor kenti kimliği kazanacak. Başta atletizm olmak üzere özellikle bazı branşlarda çok önemli sporcular yetiştiren Mersinimizin, şehre kazandıracağımız tesislerin de katkısıyla çok sayıda marka ismi milli takımlarımıza kazandırmaya devam edeceğini düşünüyorum.”
    Yapılan tesislerin görsellerine basın mensuplarına göstererek bilgi veren Kılıç, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Mersin’de yapılacak tesise hangi ismin verileceği şeklindeki soruya Kılıç, “Stadyuma her hangi bir isim verilmedi için Mersin Stadumu olarak anılıyor. 
Mersin’nden isim konusunda yoğun bir talep gelirse bu değerlendirilebilir” cevabını verdi. 

Editör: TE Bilişim