Ahlat Kaymakamlığı'nın hazırladığı Sosyal Destek Programı'nca (SODES) desteklenen "Ahlat Su Sporları ile Tanışıyor" projesiyle, Van Gölü'nde su sporları etkinlikleri düzenlendi. 

Proje kapsamında Ahlat Kış ve Su Sporları Derneği tarafından verilen kurslara büyük katılım olduğu, kano, kürek ve yelken dallarındaki eğitim kurslarına 140 kişinin katıldığı bildirildi. 

Ahlat Kış ve Su Sporları Derneği Başkanı Deniz Balaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayata geçirilen "Ahlat Su Sporları ile Tanışıyor" projesi ile Van Gölü'nün "su çölü" olma görünümünden kurtulduğunu söyledi. 

Balaman, şöyle konuştu: 

"Ahlat sahillerimiz artık yelkenlerle, kanolarla, küreklerle şenlendi. Düzenlediğimiz kurslar büyük ilgi gördü. 3 profesyonel milli antrenör eşliğinde kursiyerlerimize 10 gün boyunca eğitim verdik. 8-12 yaş arasındaki çocuklara yelken, 15 yaş üstü kursiyerlerimize de kano ve kürek dallarında temel eğitimler verdik. Toplamda 140 kişi bu eğitimlerden faydalandı." 

Kurs bitiminde festival programı düzenleyeceklerini belirten Balaman, bu festivalde sporcular arasında yarışmalar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilişim