Urla’ya modern yelken kulübü
 
Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü’nün açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Deniz ve Körfez bu kente hayat veren, bu kenti geliştiren en önemli zenginliğimizdir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Körfez’in yeniden hayat bulduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, “2000’li yıllardan önce Körfez’e bakmak ve spor yapmak mümkün değildi. Körfez şu anda kendini toparlama sürecinde. Denizimi korumak, bu vesileyle yerelde kalkınmayı da sağlamak zorundayız” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Urla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin de yaklaşık 7 ay önce tamamlandığını hatırlatarak, “Artık buradan denizimi kirletmiyoruz. Denizi temiz tutacaksınız ki spor yapabilesiniz, Türkiye ve dünya çapında başarılı sporcular yetiştirebilesiniz” dedi.

Urla Belediyesi tarafından gösterilen alan üzerinde yapılan Ali Rıza Mete Yelken Kulübü’nün açılışına, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Urla Kaymakamı Şahin Baykan, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, emekli Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, Urla Yelken Kulübü Onursal Başkanı Ali Rıza Mete, Urla Yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim