Orsa-pupa rotalı şamandıra yarışına IRC sınıflarının yanı sıra Gezi sınıfı da “IRC5” tanımıyla katılacak. Gün içindeki üç serilik mücadelede sonuçlar atmasız değerlendirilecek.
 
Marmara Yelken Kulübü ile İl Yelken Temsilciliği işbirliğinde Caddebostan-Dalyan parkurunda gerçekleştirilecek Türk Yelken Vakfı Yat Yarışı’na katılmak isteyenlerin 12 Ekim Cuma günü saat 18.00’a kadar kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Cumartesi günü saat 11.30’da başlayacak yarışlarda start sıralaması kayıtlar kapandıktan sonra ilan edilecek.

IRC1-2-3-4 sınıflarının yanı sıra yarışta TCC’si 1.000’in altında, HF’si de 7.5 ve altında olan tekneler de IRC5 grubunu oluşturacak ve kendilerini “turuncu” flama ile tanıtacak.

5 dakika uyarısıyla startı verilecek mücadele orsa-pupa rotalı parkurda yapılacak. Yarışın zaman sınırı her sınıfta ilk finiş yapan tekneden sonra 30 dakika olarak belirlendi. Bu sürenin ardından yarışı bitirenler DNF sayılacak.

Gün içinde 3 serilik bir mücadele planlanıyor. Değerlendirme gerçekleşen yarış sayısı üzerinden “atmasız” yapılacak. Saat 15.45’ten sonra uyarı işareti verilmeyecek.

Türk Yelken Vakfı Yat Yarışı tamamlandıktan sonra kokteyl ile başlayacak ödül töreni 17.00-19.00 saatleri arasında Marmara Yelken Kulübü tesislerinde düzenlenecek ve dereceye giren ekiplere kupaları verilecek.
Editör: TE Bilişim